Uudet finaalit suomennettuna

Uudet finaalit suomennettuna

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on leppa6.png

Leppa.fi on suomentanut uudet Pariisin olympilaisten finaalit. Näitä finaaleita tullaan käyttämään myös PM-, EM- MM-kilpailuissa, sekä ISSF:n GP ja WC kilpailuissa. Kotimaan kilpailutoimintaan ne voivat tulla, kun liittovaltuusto hyväksyy ne.

10m pistooli ja kivääri, henkilökohtaiset

Kilpailu muodostuu kahdesta osasta: Peruskilpailusta ja finaalista. Peruskilpailu ammutaan peruskilpailuradalla ja finaali finaaliradalla.

Kisaan hyväksytyt urheilijat ampuvat peruskilpailun 60ls /75min.

Kahdeksan parasta etenevät finaaliin, joka jakautuu kahteen osaan: Karsintaan ja mitaliotteluun.

Finaalin karsinta:

Kahdeksan urheilijaa aloittaa nollasta ja he ampuvat kolme viiden laukauksen sarjaa desimaaleilla. 15 laukauksen jälkeen sijat 7. ja 8. on ratkaistu. Karsintaa jatketaan vielä yhdellä viiden laukauksen sarjalla ja sen jälkeen sijat 5.ja 6. on ratkaistu. Karsintaa jatketaan vielä yhdellä viiden laukauksen sarjalla ja sen jälkeen sijat 3.ja 4. on ratkaistu.

Mitaliottelu:

Kaksi jäljelle jäävää urheilijaa ampuvat kullasta ja hopeasta. Urheilijat aloittavat nollasta ja ampuvat yksittäislaukauksia. Paremman laukauksen ampunut saa 2 pistettä. Tasatuloksesta molemmille piste. Mitaliottelun voittaja on se, joka saa ensin 16 pistettä.

Arvioitu finaalin kesto on 40-45 minuuttia.

10m pistooli ja kivääri, sekajoukkuekilpailut (mixed team)

Kilpailu muodostuu kahdesta osasta: Peruskilpailusta ja finaalista. Peruskilpailu ammutaan peruskilpailuradalla ja finaali finaaliradalla.

Kaikki mixed team kisaan hyväksytyt urheilijat ampuvat peruskilpailun 30ls /30min.

Karsinnan paras ja toiseksi paras joukkue etenevät kultaotteluun.

Karsinnan kolmanneksi ja neljänneksi paras joukkue etenevät pronssiotteluun.

Formaatti on sama kuin Tokiossa 2022.

Tiimit aloittavat nollasta ja ampuvat yksittäislaukauksia. Paremman tuloksen ampunut tiimi saa 2 pistettä. Tasatuloksesta molemmille piste. Mitaliottelun voittaja on se tiimi, joka saa ensin 16 pistettä.

Arvioitu mitaliottelun kesto on 15-20 minuuttia per ottelu. Mitaliotteluiden kokonaiskesto on noin 45 minuuttia.

50m kivääri 3 asento, miehet ja naiset

Kilpailu muodostuu kahdesta osasta: Peruskilpailusta ja finaalista. Peruskilpailu ammutaan peruskilpailuradalla ja finaali finaaliradalla.

Kisaan hyväksytyt urheilijat ampuvat peruskilpailun 60ls (20 laukausta kustakin asennosta; polvi, makuu, pysty) / 2h 30 min.

Kahdeksan parasta etenevät finaaliin, joka jakautuu kahteen osaan: Karsintaan ja mitaliotteluun.

Finaalin karsinta:

Kahdeksan urheilijaa aloittaa nollasta ja he ampuvat 30 laukausta (10 polvelta+ 10 makuulta ja 10 pystystä) desimaaleilla. 30 laukauksen jälkeen sijat 7. ja 8. on ratkaistu. Karsintaa jatketaan vielä yhdellä viiden laukauksen pystyammuntasarjalla ja sen jälkeen sijat 5.ja 6. on ratkaistu. Karsintaa jatketaan vielä yhdellä viiden laukauksen pystyammuntasarjalla ja sen jälkeen sijat 3.ja 4. on ratkaistu.

Mitaliottelu:

Kaksi jäljelle jäävää urheilijaa ampuvat kullasta ja hopeasta. Urheilijat aloittavat nollasta ja ampuvat yksittäislaukauksia pystyammunnassa. Paremman laukauksen ampunut saa 2 pistettä. Tasatuloksesta molemmille piste. Mitaliottelun voittaja on se, joka saa ensin 16 pistettä.

Arvioitu finaalin kesto on 1h 15min minuuttia.

25m pistooli, naiset

Kilpailu muodostuu kahdesta osasta: Peruskilpailusta ja finaalista. Molemmat ammutaan finaaliradalla.

Formaatti on sama kuin Tokiossa 2022.

Kisaan hyväksytyt urheilijat ampuvat peruskilpailun 60ls (30 tarkkuusosaa ja 30 pikaosaa). Kokonaiskesto on noin 4h.

Erä 1 ja Erä 2

Kahdeksan parasta etenevät finaaliin, joka jakautuu kahteen osaan, erään 1 ja erään 2, neljä urheilija kumpaankin.

Urheilijat aloittavat nollasta ja he ampuvat neljä viiden laukauksen sarjaa pikaosaa 3sek/7sek rytmillä. Laukaus määräytyy osui/ohiperiaatteella. Osuma on 10.2 tai parempi. Neljän sarjan (20 laukauksen) 2 vähimmillä pisteillä olevaa urheilijaa poistetaan ja kaksi parasta etenee mitaliotteluun.

Arvioitu karsinnan kesto on 30 minuuttia, sisältäen erän vaihdon.

Mitaliottelu:

Mitaliotteluun eteen neljä parasta urheilijaa (kaksi kummastakin karsinnasta). He aloittavat nollasta ja he ampuvat neljä viiden laukauksen sarjaa pikaosaa 3sek/7sek rytmillä. Laukaus määräytyy osui/ohiperiaatteella. Osuma on 10.2 tai parempi. Neljän sarjan (20 laukauksen) neljäs sija on ratkaistu. Kolme jäljelle jäänyttä urheilijaa ampuvat vielä 2 sarjaa. Yhteensä kuudennen sarja jälkeen, (30 laukausta) kolmas sija on ratkaistu. Ammutaan vielä 2 sarjaa (yhteensä 40laukausta) ja voittaja sekä hopeamitalisti ovat selvillä.

Arvioitu mitaliottelun kesto on 15 minuuttia. Yhteensä kuudennen sarja jälkeen (30 laukausta)

Mitaliotteluiden kokonaiskesto vaihtoineen on enintään 50 minuuttia.

25m olympiapistooli, miehet

Kilpailu muodostuu kahdesta osasta: Peruskilpailusta ja finaalista. Molemmat ammutaan finaaliradalla.

Formaatti on sama kuin Tokiossa 2022.

Kisaan hyväksytyt urheilijat ampuvat peruskilpailun 60ls (2 x 30ls: n osio). Kumpikin osio käsittää 6kpl 5 laukauksen sarjaa, joista 2 sarjaa on 8 sekuntia, 2 sarjaa on 6 sekuntia ja 2 sarjaa on 4 sekuntia.

Kokonaiskesto on noin 10h, jaettuna kahteen päivään.

Karsinnan kahdeksan parasta etenevät finaaliin, joka jakautuu kahteen osaan, erään 1 + erään 2 ja mitaliotteluun.

Erässä 1 ja erässä 2 kilpailee neljä urheilijaa kumpaankin.

Urheilijat aloittavat nollasta ja he ampuvat neljä viiden laukauksen sarjaa pikaosaa 4 sekunnissa. Laukaus määräytyy osui/ohiperiaatteella. Osuma on 9.7 tai parempi. Neljän sarjan (20 laukauksen) 2 vähimmillä pisteillä olevaa urheilijaa poistetaan ja kaksi parasta etenee mitaliotteluun.

Arvioitu karsinnan kesto on 20–22 minuuttia, sisältäen erän vaihdon.

Mitaliottelu:

Mitaliotteluun eteen neljä parasta urheilijaa (kaksi kummastakin karsinnasta). He aloittavat nollasta ja he ampuvat neljä viiden laukauksen sarjaa 4 sekunnissa. Laukaus määräytyy osui/ohiperiaatteella. Osuma on 9.7 tai parempi. Neljän sarjan (20 laukauksen) neljäs sija on ratkaistu. Kolme jäljelle jäänyttä urheilijaa ampuvat vielä 2 sarjaa. Yhteensä kuudennen sarja jälkeen, (30 laukausta) kolmas sija on ratkaistu. Ammutaan vielä 2 sarjaa (yhteensä 40laukausta) ja voittaja sekä hopeamitalisti ovat selvillä.

Arvioitu mitaliottelun kesto on 15 minuuttia. Yhteensä kuudennen sarja jälkeen (30 laukausta)

Mitaliotteluiden kokonaiskesto vaihtoineen on enintään 40-45 minuuttia.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on leppa6.png

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *