Päijät-Hämeen Urheilugaala 2021. Lauri palkittiin vuoden lupaavana poikaurheilijana

Päijät-Hämeen Urheilugaala 2021. Lauri palkittiin vuoden lupaavana poikaurheilijana

Asikkalan Ampumaseuran Lauri Syrjä on palkittu Päijät-Hämeen Urheilugaalassa Lahdessa 23.4.2022 vuoden lupaavana poikaurheilijana.

Palkinnon myöntämisen perusteet: Palkinto myönnetään enintään 18-vuotiaalle PHLU:n alueen urheiluseuran edustajalle- menestyminen- pitkäjänteinen ja tavoitteellinen harjoittelu- urheilullinen elämäntapa- tulevaisuuden suunnitelmat- palkinto voidaan myöntää vain kerran samalle henkilölle
– Vaikka palkinnon saajana on Lauri Syrjä, palkinto on myös tarkoitettu Asikkalan Ampumaseuralle, valmennustiimilleni, yhteistyökumppaneille, sekä kotijoukoille. Ilman heitä en tätä palkintoa olisi nyt noutamassa. On erityisen hienoa olla Padasjokeilaisena ampumaurheilijana saamassa tätä hienoa kunnianosoitusta. Olen erittäin kiitollinen Päijät-hämeen liikunnalle ja urheilulle tästä palkinnosta, kertoi Lauri.

Päijät-Hämeen Urheilugaalaa vietettiin kahden vuoden tauon jälkeen lauantaina 23.4.2022 Lahden Seurahuoneella.

Perinteistä, iloista ja sykähdyttävää urheilu- ja liikuntaväen palkitsemis- ja kiittämisjuhlaa Päijät-Hämeen Urheilugaalaa päästiin viettämään kahden vuoden koronatauon jälkeen Lahden Seurahuoneella lauantaina 23.4.2022.

Gaala keräsi Lahden Seurahuoneelle täyden salin verran alueen urheilu- ja liikuntaväkeä. Kaiken kaikkiaan osallistujia oli noin 165 henkeä.

Gaalassa palkittiin tuttuun tapaa alueen menestyneitä urheilijoita, valmentajia ja nuoria lupaavia urheilijoita sekä kiitettiin pitkän työn tehneitä seuratoimijoita, vapaaehtoisia ja alueemme lasten, nuorten ja aikuisten liikuttajia sekä liikunnan ja urheilun mahdollistajia.

Gaalan vierasjoukko edusti niin alueen urheiluseuroja, urheilijoita ja urheiluorganisaatioita, kuin myös kuntia ja yrityksiä. Gaalan avauspuheen piti maakuntajohtaja Pauliina Pautola-Mol.

Gaalan juontajana toimi urheilutoimittaja Riikka Smolander-Slotte.

Iltaa siivittivät palkintojen jaon ohella buffet-illallinen, Iida Niemen ja Janni Halmeen musisointi, Lahden Tanssiopiston lyyrisen kaunis jazz-tanssiesitys sekä salaperäinen samuraitaisteluesitys. Gaalan jatkoja vietettiin Lahden Seurahuoneen ravintolatiloissa, jossa juhlaväkeä viihdytti trubaduuri Sami Wirkkala.

Vuoden 2021 päijäthämäläiseksi urheilijaksi valittiin Tokion olympialaisissa viidennen sijan ja tänä keväänä EM-hopeaa saavuttanut Lahden Ahkeran painija Arvi Savolainen.  Palkinnon Arville luovutti maastohiihdon moninkertainen arvokisamitalisti Aino-Kaisa Saarinen yhdessä Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilun hallituksen puheenjohtaja Jussi-Matti Salmelan kanssa.

Huomionosoituksen elämäntyöstä eli Elämänura-palkinnon saivat  Lahden Ratsastajien Anu Iivanainen ja Orimattilan Rastivarsojen Jorma Hämäläinen. Vuoden valmentajapalkinnon sai Lahti Thaiboxing ry:n Hannu Vappula ja vuoden urheiluseurana palkittiin heinolalainen fresbeegolfseura Lords of DiscGolf.

Lisäksi jaettiin muita alueellisia ja valtakunnallisia palkintoja. Jääkiekkoliiton Hämeen alue jakoi gaalassa Elämänura -palkinnon valmentaja, maalivahtivalmentaja ja kiekkovaikuttaja Pekka Mantereelle. Oman palkintonsa Jokeri-kategoriassa sai jääkiekkolegenda Janne Laukkanen

Viisi alueen kuntaa (Asikkala, Heinola, Kärkölä, Padasjoki ja Sysmä) muistivat gaalassa omia toimijoitaan vuoden urheilutekopalkinnoilla. Kaiken kaikkiaan palkintoja jaettiin yhteensä 17 eri kategoriassa yhteensä 23 kappaletta.

Lauri Syrjä

Päijät-Hämeen Urheilugaalassa 23.4.2022 palkitut

Valinnat vuoden 2021 urheilutekopalkintojen saajiksi:
1. Elämänura (jaetaan poikkeuksellisesti kaksi elämänurapalkintoa)          

Anu Iivanainen, Lahden Ratsastajat   
Jorma Hämäläinen, Orimattilan Rastivarsat

2. Vuoden urheilija 
Arvi Savolainen, Lahden Ahkera, kreikkalaisroomalainen paini

3.  Vuoden valmentaja 
Hannu Vappula, kamppailulajit, Lahti Thaiboxing ry  

4.  Vuoden urheiluseura 
Lords of DiscGolf ry, Heinola 

5. Vuoden vammaisurheilija 
Pinja Ekström, elinsiirtourheilija, 100-400 metrin juoksu, Lahden Ahkera 

6. Vuoden lupaava tyttöurheilija / tyttöjoukkue                            
Lahti Basketball Juniorit / U17 tytöt 

7. Vuoden lupaava poikaurheilija / poikajoukkue                          
Lauri Syrjä, kivääriampuja, Asikkalan Ampumaseura  

8. Vuoden liikunta- ja urheiluteko 
Lahden ja Hollolan ladut /Salpauselän latuverkot – latujen tekijät    

9. Erikoispalkintoluokka 
Padasjoen kunnan kenttämestari Pasi Jussila  
Pirkko Heinonen, Lahden Karate  

10. Veikkauksen Jokeri -palkinto, 500€
Janne Laukkanen, Pelicans

11. Maakunnan Liikkuvin Työpaikka -palkinto
Wipak (Lahti & Valkeakoski)  

12. Liikkuva koulu: 
Union Plaani, Heinola

13. Vuoden Akatemia -urheilija (PHUrA): 
Ilona Mononen, Lahden Ahkera

14. Kuntien liikuntateko -palkinnot (kunnat valitsevat itse) 
Asikkala: Asikkalan Raikkaan hiihtojaosto
Heinola: Salibandypelaaja Daniela Westerlund
Kärkölä: Kuulantyöntäjä Tiina Järvinen
Padasjoki: Hotshots ry (street hockey)
Sysmä: Sysmän Sisun Tour de Sysmä -ski kiertue

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on leppa6.png

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.