Suomalaisten EM-mitalistien kilpakumppani ammuttu Ukrainassa

Suomalaisten EM-mitalistien kilpakumppani ammuttu Ukrainassa

Viimeisien suomalaispistoolimitalistien Teemu Lahden, Petri Ylisen ja Marko Räsäsen kilpakumppani Osijekin EM-kilpailuista vuodelta 2013 on ammuttu.

Iltalehden uutisten mukaan Ukrainan joukkueessa ampunut Ivan Bidniyak on saanut surmansa sodassa Venäjää vastaan. Ukrainalaisen Korrespondent-lehden mukaan ampumaurheiluhuippu, 36-vuotias Ivan Bidnyak on kuollut taistelussa venäläisiä vastaan Hersonin kaupungin alueella.

Ivan Bidnyak. Kuva ISSF

Ukrainalaismedian mukaan Bidnyak kuoli keskiviikkona vihollisen luotiin. Bidnyakilla oli vaimo ja 6-vuotias poika.

Bidnyak kilpaili useita kertoja ammunnan arvokisoissa suomalaisiakin vastaan ja kävi myös Suomessa kilpailemassa.

Vuoden 2013 EM-kisoissa Bidnyak sijoittui Roman Bondurakin ja Oleksandr Petrivin kanssa isopistoolin joukkuekisassa hopealle. Pronssia voitti tuolloin Suomen joukkue (Teemu LahtiPetri Ylinen ja Marko Räsänen). Samoissa kisoissa Kroatian Osijekissa Bidnyak oli voittamassa vakiopistoolin joukkuepronssia.

-Kyllä ne kisat ovat jääneet mieleen. Se oli kutenkin ainoa mitali, joka saatiin mun valmentajakaudella. Eikä sen jälkeen ole tullut yhtään. Pirun lähellä oltiin monta kertaa, mutta aina jollain keitti yli. Muistan hyvin, kun Räsäsen Marko oli ankkurina Osijekissa ja tilanne oli mulla hyvin tiedossa ja ”pikku-Markolla” näytti kierrokset nousevan, niin otin hänet pois viivalta ja ja johdatin ajatuksen takas Suomusalmelle. Niinhän kaima rauhottui ja saatiin se kaivattu mitali. Ukraina oli meitä parempi ennakolta kuten myös ylivoimainen Turkki. Nyt menehtynyt Bidnyak oli heidän selvästi kolmas mies, sillä mukana oli olympiavoittaja Oleksandr Petriv, joka ampui vielä viime kesänä Osijekissa ja Roman Bondaruk, joka on myös olympiakävijä ja WC -mitalisti. Tunsin heidät kaikki ja esitän tässä samalla suruvalittelut Ivanin perheelle, sanoi Marko.

Bidnyak voitti nuorten EM-kultaa urheilupistoolilla Belgradissa 2005.

Kuva

Alkuperäinen uutinen: Iltalehti:

https://www.iltalehti.fi/muutlajit/a/86ed4438-3754-4615-ad0f-456f21c95aa5

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on leppa6.png

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.