Kaleva: Met­säs­tä­jä­liit­to: Am­pu­ma­ra­to­ja pitäisi saada ny­kyis­tä enemmän – ”Har­joit­te­lu on kaiken am­mun­nan kul­ma­ki­vi”

Kaleva: Met­säs­tä­jä­liit­to: Am­pu­ma­ra­to­ja pitäisi saada ny­kyis­tä enemmän – ”Har­joit­te­lu on kaiken am­mun­nan kul­ma­ki­vi”

Met­säs­tä­jä­liit­to: Am­pu­ma­ra­to­ja pitäisi saada ny­kyis­tä enemmän – ”Har­joit­te­lu on kaiken am­mun­nan kul­ma­ki­vi”

Anna Leinonen 604.05.2022  13:56METSÄSTYS JA KALASTUS

Suomen Metsästäjäliiton mukaan ampumaratojen määrä on vähentynyt viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Arkistokuva.

Suomen Metsästäjäliiton mukaan ampumaratojen määrä on vähentynyt viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Arkistokuva.KUVA: JARMO KONTIAINEN

Ampumaratojen määrää ei saa enää vähentää Suomessa. Sen sijaan ampumaratoja pitäisi olla nykyistä enemmän, etteivät etäisyydet ampumaratojen välillä kasva liian suuriksi.

Tätä mieltä on Suomen Metsästäjäliitto.

Liiton metsästysampumapäällikkö Jussi Partanen toteaa, että ampumarataverkoston ylläpitämisessä tarvitaan suunnitelmallista ja pitkäjänteistä työtä.

– Harjoittelu on kaikenlaisen ammunnan kulmakivi. Harjoittelua on vaikea tehdä ilman riittävää ja laadukasta rataverkostoa.

Metsästäjien lisäksi ampumaratoja käyttävät myös monet viranomaiset, reserviläiset ja ampumaurheilijat.

– Tällaisina aikoina on erityisen tärkeää huomata ratojen merkitys myös Suomen turvallisuudelle, Partanen sanoo.

Ympäristölupia yritetään saada

Suomessa on tällä hetkellä 670 toiminnassa olevaa ampumarataa. Niiden määrä on vähentynyt huomattavasti viimeisen parinkymmenen vuoden aikana.

Suomen Metsästäjäliitto on mukana maa- ja metsätalousministeriön rahoittamassa ampumaratojen ympäristölupahankkeessa. Hankkeen tavoitteena on saada ympäristölupa vähintään 150 ampumaradalle, joilla toistaiseksi voimassa olevaa ympäristölupaa ei vielä ole.

Samalla halutaan varmistaa tilanne, että joka puolella Suomea harrastajalla olisi järkevä etäisyys lähimmälle ampumaradalle.

Metsästäjäliiton tiedotteessa todetaan, että ympäristölupahanke ei yksin riitä ampumaradan toiminnan turvaamiseksi. Sen lisäksi tarvitaan lainsäädännön päivittämistä ja selkeyttämistä sekä ympäristöviranomaisten kouluttamista.

Metsästyksen suosio on kasvanut Suomessa viime vuosina.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on leppa6.png

One thought on “Kaleva: Met­säs­tä­jä­liit­to: Am­pu­ma­ra­to­ja pitäisi saada ny­kyis­tä enemmän – ”Har­joit­te­lu on kaiken am­mun­nan kul­ma­ki­vi”

  1. Haminan vallinmontun pienoiskivääriradan jatkokäyttö on vaakalaudalla.Vallinmontun ratayhdistys on pari viimeistä vuotta selvitellyt radan jatkokäyttöä ja pyytänyt ampumaseuroja ja metsästysseuroja mukaan toimintaan pelastamaan rataa.
    Tarkoituksena olisi rata jossa jokaiselle olisi jotakin,50 m pienkiv, ja liikkuvanmaalin osio ko lajin harrastajille.Tämä kaatuu aina siihen että pelätään että mukaan toimintaan kysyttävää seuraa käytetään ns. rahoittajana.Tätä on tapahtunut vaikka olemme etukäteen selvittäneet mikä on tavoite ja rahoitus anotaan muualta kun on sen aika.
    Nyt ollaan tilanteessa jossa paikalliset radan maaalueet yms. omistavat viranomaistahot päättävät ,voiko toimintaa kehittää ja jatkaa Vallinmontussa.Tilanne vaikuttaa tällä hetkellä hyvin epävarmalta.
    Rata-alue on perustettu 1950-luvun puolivälissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *