Kymen Sanomat: Taas ennätys! – Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä panee SE-tilastoja urakalla uusiksi

Kymen Sanomat: Taas ennätys! – Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä panee SE-tilastoja urakalla uusiksi

Taas ennätys! – Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä panee SE-tilastoja urakalla uusiksi

HAS:n Aleksi Leppä paukuttaa nyt kiväärilajien ennätyksiä uusiksi. HENNA VILJANEN

Jukka Lehtoranta

Tänään 15:33

Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä jatkaa ennätystehtailua Euroopan cupin osakilpailussa Tanskan Århusissa. Leppä paukutti tiistai-iltana 300 metrin kiväärin joukkuekilpailussa vapaakiväärillä uuden 3×20 laukauksen Suomen-ennätyksen 589. Juho Aution keväällä Uppsalassa ampuma entinen SE parani 12 pistettä.

– Perusvarma vapari. Polvelta yksi huono laukaus ja pystyn toinen sarja alkoi kolmella 9,9:llä. Muuten oli hyvää tekemistä, kertoi Leppä.

Ammunnan ennätystilastoja muokataan nyt vauhdilla uuteen uskoon, koska kaikkien kiväärilajien täysottelujen laukausmäärä puolitettiin Tokion olympialaisten jälkeen. Vertailun vuoksi: Lepän nimiin jäänyt vapaakiväärin 3×40 laukauksen SE oli 1186.

Maanantaina tarkka haminalainen ampui 300 metrin vakiokiväärin joukkuekisassa uuden 3×20 laukauksen SE:n 593.

Slovenia voitti tiistain joukkuekilpailun ammuttuaan enemmän sisäkymppejä kuin hopeaa ottanut Suomi (Leppä, Sebastian Långström ja Riku Koskela). Keskiviikkona ammutussa henkilökohtaisessa kilpailussa Leppä oli viides tuloksella 585. Kisan voitti Ranskan Dimitri Dudendas tuloksella 591. HAS:n Juha Rutonen oli 15:s tuloksella 573.

Naisten kisassa Suomen Henna Viljanen oli kolmas tuloksella 583.

Leppä ampuu myöhemmin tänään vielä 60 laukauksen makuuasentokilpailun.

Lue lisää aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.