Laurista kisojen suurin mitalirohmu. Leppa.fi tiimin mitalisaalis 7.

Lauri Syrjä oli sunnuntaina päättyneiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailuiden suurin mitalirohmu yhdessä Norjan pistooliampuja Erik Eknesin kanssa. Molemmat saivat kaksi kultaa ja kolme pronssia. Kouvolan Tyrrissä ammutuissa kilpailuissa Lauri, joka sai viisi mitalia, voitti nuorten 50m kiväärin 3×20 laukauksen kilpailun sekä 10 ilmakiväärin sekajoukkuekilpailun yhdessä parinsa Viivi Kempin kanssa. Lisäksi Lauri ampui pronssia 10m ilmakiväärin poikien sarjassa ja joukkuekilpailussa sekä 50m kiväärin sekajoukkuepronssia parinsa Alexandra Rosenlewin kanssa.

-Pohjoismaiden mestaruuskisat oli itselleni onnistunut kisarupeama. Pääsin ampumaan kaikki lajit, joten kisat toimivat hyvänä kenraalina syyskuun EM-kilpailuita varten. Tyrrin rata on hankalan kelin sattuessa vaikea rata ampua, mutta onnistuin kisoissa toimimaan tuulen kanssa, jonka myötä oli mahdollista saada hyviä tuloksia. Tavoitteenani oli onnistua 3×20 kilpailussa, koska kyseinen laji on ollut erikoisalaani tällä kaudella. Tavoite täyttyi kultamitalin ratkettua jännittävän finaalin jälkeen. Voitimme myös parikilpailun kultaa ilmakiväärillä Viivi Kempin kanssa, sen lisäksi henkilökohtainen ilmakiväärin pronssi ja kaksi joukkuepronssia olivat hyvän arvokisaviikonlopun tulos. Kisat olivat itselleni hieno kokemus ja olen erittäin tyytyväinen omiin ja myös muiden Suomen ampujien suorituksiin. Tästä on taas hyvä jatkaa kohti syksyn arvokisoja, kertoi Lauri.

Mitalirohmu Lauri Syrjä, Asikkalan Ampumaseura

-Uskomattoman kova suoritus Latelta. Ensimmäiset PM-kilpailut ja saaliina kisojen suurin mitalisaalis. Lauri on asettunut huipulle laajemmaltikin, kuin vain kotimaan kamaralla. Tämä antaa hyvät asetelmat kuukauden kuluttua ammuttaviin EM-kisoihin, sanoi Marko.

Leppa.fi tiimi onnistui erittäin hyvin kisoissa. Laurin mitaleiden lisäksi Aleksi voitti kaksi kultaa ampumassaan kolmessa henkilökohtaisessa lajissa. Inka oli hienosti neljäs päälajissaan 3×20 laukauksen kisassa, jääden niukasti mitaleilta.