300m kiväärin mitalikolmikko: Aleksi (vas), Emilien Chassat ja Istvan Peni. Kuva Sebastian Långström

Aleksi pärjää normaalia haastavammissa olosuhteissa. Neljä vuotta sitten Koreassa tuuli niin, että ampumamatot lentelivät kesken kisan. Nyt vuorostaan satoi niin, että 300m radan takana olevan radan katto tuli sisään.

Radan kattorakenteet sortuivat voimakkaan sateen johdosta. Kuva Sebastian Långström

Aleksi onnistui vapaakiväärillä hyvin. Ensin polvelta hyvät sarjat, reilusti sisäkymppejä, mutta myös muutaman ysi kaukana. Kolme pois kummaltakin sarjalta. Maakuutyöskentely oli lähes täydellistä. Kaikki osumat kympeissä, joista 13 sisäkymppiä. Pystyammunta oli lähes makuun toistoa. Ensimmäiseltä sarjalta vai yksi pois ja toisen sarjan kaksi ysiä olivat juuri ja juuri ulkona. Kisan voitti Ranskan Emilien Chassat ampumalla 2 pistettä Aleksia enemmän. Pronssia voittanut Unkarin Istvan Peni jäi Aleksista pisteen. Sebastian Långström ampui myös hyvin, ollen kymmenes tuloksella 584. Juho Autio oli 26.

Aleksi tulos on samalla uusi Suomenennätys, edellinen, 588, Aleksi nimissä ollut ammuttiin 21.6.2022.

-Vaikee keli tänään. Polvella tuli vettä niin rajusti että oli vaikea nähä taulua. Makuu oli hyvää, sade loppui ja pystyi ampumaan hyvällä rytmillä. Pystyllä taistelin hyviä laukauksia. Tänään en olisi parempaan pystynyt. Oli 60 hyvää laukausta ja se riitti hopeaan. Olen tyytyväinen omaan ampumiseen, kertoi tuore mitalisti Aleksi.

300m kivääri 3x20ls. Peruskilpailu,

1. CHASSAT Emilien FRA 592
  2. LEPPÄ Aleksi FIN 590 SE (97,97-100,100-99,97)

Virallinen tuloslista

2 thoughts on “MM-kilpailut Kairo, Egypti. 300m kivääri 3x20ls miehet. Peruskilpailu. Aleksille MM-hopeaa, Sebastian Långström 10. erittäin haastavissa olosuhteissa

1. Sehän taas siinä,mitäs minä ennustin jo aiemmin.
    Ja katsokaa lajia…300m kivääri ja millä tuloksella.