Kymen Sanomat: Haminalainen ampumavalmentaja Marko Leppä lataa blogissaan kovia väitteitä EM-kisojen hihnajupakasta: ”Tuomari Mikko Taussi käynnisti sotkun” – Taussin mukaan muiden hölmöilyjä yritetään kaataa hänen niskaansa

Kymen Sanomat: Haminalainen ampumavalmentaja Marko Leppä lataa blogissaan kovia väitteitä EM-kisojen hihnajupakasta: ”Tuomari Mikko Taussi käynnisti sotkun” – Taussin mukaan muiden hölmöilyjä yritetään kaataa hänen niskaansa

Haminalainen ampumavalmentaja Marko Leppä lataa blogissaan kovia väitteitä EM-kisojen hihnajupakasta: ”Tuomari Mikko Taussi käynnisti sotkun” – Taussin mukaan muiden hölmöilyjä yritetään kaataa hänen niskaansa

Marko Lepän (kuvassa) mukaan Suomen joukkue pitää SAL:n varapuheenjohtajaa Mikko Taussia vastuullisena EM-kisojen hihnasotkuun. DOMINGOS RODRIQUES

Suomen joukkue kokee, että SAL:n varapuheenjohtaja Taussi olisi halunnut suomalaisten hihnat uudelleen tarkastettavaksi, vaikka ne oli ennen kisaa hyväksytty.

Lassi Kalin

Tänään 18:40

Lassi Kalin

Haminalainen ampumavalmentaja Marko Leppä julkaisi torstaina blogissaan Euroopan ampumaurheiluliiton kirjeen koskien Suomen ampumaurheiluliiton (SAL) vetoomusta tuomaritoiminnasta Puolassa käydyissä EM-kisoissa. Lisäksi Leppä julkaisi blogissaan avoimen kirjeen Puolassa tuomarina toimineelle SAL:n varapuheenjohtajalle Mikko Taussille.

Euroopan ampumaurheiluliiton kirje oli toimitettu SAL:lle jo ennen Kairossa käytäviä MM-kisoja, mutta Leppä halusi antaa urheilijoille rauhan keskittyä kisoihin.

Euroopan ampumaurheiluliiton vastaus on kaksiosainen: ensimmäinen kirje on liiton presidentiltä Alexander Ratnerilta ja toinen liiton tekniseltä komitealta.

Ratner toteaa kirjeessään, että tutkinnan ja asianosaisten haastattelujen jälkeen Puolassa työskennellyt tuomaristo on toiminut hyvässä hengessä ja huomauttaa, että urheilija (Aleksi Leppä) päätti keskeyttää kisan omalla päätöksellään.

Ratner toteaa myös, että hihnaa koskeva sääntö on tehtävä selkeämmäksi.

Suomen joukkue kokee, että Puolassa tuomaristossa toiminut SAL:n varapuheenjohtaja Mikko Taussi olisi kisoissa halunnut suomalaisten hihnoja tarkasteltavan uudelleen, vaikka ne oli ennen kisaa hyväksytty.

Teknisen komitean kirjeessä huomautetaan, että Taussi vetäytyi suomalaisia urheilijoita koskevassa tilanteessa syrjään eturistiriidan vuoksi. Tekninen komitea kertoo, että Taussi ei ole ollut mukana päätöksenteossa asian suhteen.

Tekninen komitea huomauttaa myös, että sääntöjen vastaisena ei pidetty hihnaa vaan sen käyttötapaa.

Kirjeessä toistetaan urheilijan (Leppä) vetäytyneen kisasta itse ja tuomariston käyttäytyneen Puolassa oikein ja puolueettomasti. Suomen joukkueen vetoomus on kirjeen mukaan hylätty lopullisella päätöksellä.

– Tyytyväisiä ei voida olla, mutta joudutaan tähän tyytymään. Valitettavaa on se, että urheilijoiden kuuleminen on käsitykseni mukaan jätetty tässä täysin tekemättä. En tiedä minkälainen on se selvitys, jonka liitto kertoo asiasta tehneensä, kun virheellistä toimintaa ei tapauksessa löytynyt, SAL:n valmennuksen johtaja Ville Häyrinen sanoo.

Leppä: Taussi on ajanut ajatustaan kauan

Marko Lepän kirjoittamassa avoimessa kirjeessä Taussille Leppä kirjoittaa Taussin ajaneen ajatustaan hihnan käytöstä jo pitkään.

Leppä kertoo Taussin puhuneen hihnasta myös suomalaisille urheilijoille, mutta toteaa, että urheilijat eivät ole olleet asiasta kiinnostuneita, koska sen käyttö on maailmalla erilaisissa kisoissa hyväksytty.

Lepän kirjeen mukaan Taussi käynnisti EM-kisoissa hihnasotkun. Leppä ihmettelee, miksi asia muuten olisi kohdentunut karsintakisassa vain Sebastian Långströmiin ja seuraavana päivänä peruskisassa Aleksi Leppään.

Lepän mukaan Taussi pyrkii Kansainvälisen ampumaurheiluliiton kiväärikomiteaan ja haluaa pyrki toiminnallaan näyttää jotain. Leppä toivoo, että Taussi vetää hakemuksensa kiväärikomiteasta pois ja jättää myös Euroopan ampumaurheiluliiton toiminnan taakseen Lepän tavoin.

– Markon (Leppä) kirjoitussävy on varsin rakentamatonta, ja itse olen suunnannut kaiken selontekovelvollisuuden SAL:lle. Kaikki Markon kirjoittama ei ole totta. Tämä vaikuttaa siltä, että omat hölmöilyt yritetään kaataa jonkun niskaan. Olin paikalla vasta peruskilpailussa, jossa Aleksi Leppä itse keskeytti kilpailunsa. Tapauksessa on tiettyjä kauneusvirheitä menettelyssä, mutta en ala niitä nyt purkamaan tässä, Taussi sanoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *