EM2023 Valinnat. Ei pistooliampujia kisoihin. Kaikki Leppa.fi tiimistä mukaan

EM2023 Valinnat. Ei pistooliampujia kisoihin. Kaikki Leppa.fi tiimistä mukaan

Suomen Ampumaurheilulitto on julkaissut valinnat ilma-aseiden EM-kisoihin Tallinnaan 5.-13.3.2023. Valinnat noudattavat valintarajoja ja näin ollen vain tytöissä nähdään joukkue ja aikuiset saavat yhden joukkueen mixet teamiin. Koko Leppa.fi tiimi on paikalla, sillä kaikki kolme urheilijaa valittiin ja Marko toimii toisena kilpailunjohtajana. – Harmittaa, ettei saatu mukaan kolmatta poikaa, mutta olen erittäin iloinen tyttöjen tasonnostosta ja siitä, että sinne läheteään 6 tyttöä. Osa oikeasti kilvoittelemaan mitaleista, osa saamaan arvokasta kisakokemusta, jota jatkosssa tarvitaan, sanoo Marko.

Juodaanko näiden kisojen jälkeen mitalikahveja? Kuvassa Leppa.fi tiimi. Marko (vas), Lauri, Aleksi ja Tuulevi.

-Entisenä pistooliampujana ja maajoukkuevalmentajana olen erittäin huolissani pistooliammunnan tämän päivän tilanteesta. Vielä viime vuonna EM-kisoissa ampuivat Ella Hakala ja Joonas Kallio ja vuotta aiemmin Kroatisassa samat lisättynä Karri Turusella. Kyse ei ole siitä, etteikö Suomella olisi lahjakkaita, känsainvälisen tasoisia urheilijoita, vaan siitä miten heidät saadaan motivoitua mukaan tulokselliseen toimintaan. Jokin tässä mättää pahasti. Liitossa kannattaa hiukan pohtia historiaa, miksi tähän tilanteeseen on tultu, hasstatella urheilijoita, mitä on tapahtunut, myöntää tehdyt virheet ja laiminlyönnit ja pyrkiä aloittamaan puhtaalta pöydältä, jonka uskon Villen johdolla, Johnin vetämänä olevan mahdollista, sanoo Marko ja jatkaa, että vai onko lajissa menossa harkittu alas-ajo, johon viittasin viittasin lokakuussa?

Leppä tarkoittaa viittauksellaan kirjoitustaan ”Ampumaurheilulla ei ole tulevaisuutta Suomessa” 27.10.2022.

EM valinnat:

HEISKANEN Essi PieksA

HYRKÄS Emmi Hahlo

KASI Aleksi IMAS

KEMPPI Viivi MyA

LEPPÄ Aleksi HAS

MYLLYS Sonja Hahlo

ROSENLEW Alexandra ESF

SUOMUS Tuulevi VihAs

SYRJÄ Lauri AsAs

TERKOLA Minea SaSA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *