ISSF WC Jakarta Indonesia. 50m kivääri 3x20ls miehet peruskilpailu. Aleksi -2p finaalista

ISSF WC Jakarta Indonesia. 50m kivääri 3x20ls miehet peruskilpailu. Aleksi -2p finaalista

Torstain lämpötila oli kiirinyt jo 29 asteeseen heti aamusta, ilmankosteuden ollessa muhkeat 83% ja sen tunsi heti, puhtaan paidan liimautuessa ihoon hotellilta poistuttaessa. Tuuli jälleen luoteesta, kuten yleensäkin täällä, mutta noin 5 ms oleva tuuli saattoi ajoittain pysähtyä hetkeksi niin, että viirit roikkuivat lähes liikkumatta, tai sitten sitten tuulen suunta kääntyi vastaiseen äkillisesti muutaman sekunnin ajaksi. Tänään tulisi pärjäämään aktiivisesti olosuhteita seuraava urheilija, jolla pystyy säädöt hyvin mielessä.

Aleksi aloitti toiminnot tyynesti, kun lähes kaikki urheilijat olivat jo aseet tanassa, istui Ale vielä ampumapaikan takana seuraten tuulta ja keskittyen. Vasta koelaukausaikana hän puki päälle ja siirtyi linjalle. Polviammunta alkoi rauhallisesti. Avaussarja sisälsi kolme ysiä, muuten kasa oli nätti. Aleksi käytti polveen selvästi enemmän aikaa kuin normaalisti ja hän oli viimeinen joka ampui polvea. Näki selvästi, että jokainen laukaus piti tehdä. Jälkimmäinen 99 -sarja nosti Aleksi kolmanneksi polven jälkeen, piste-erojen ollen vähäisiä.

Makuuammunnan kohdistus sujui hyvin ja kohtalaisen nopeasti. Tosin esimerkiksi Itävallan Thomas Mathis oli jo makuun ampunut ennenkuin Aleksi edes aloitti. Makuuammunta näytty takkuavan. Peruskasa oli keskellä, mutta 4 laukausta lipsahti ysiin heti ensimmäisellä sarjalla. Jälkimmäisen sarjan Aleksi ampui selvästi nopeammin, tulos 99.

Makuun jälkeen kisaa johti Sveistin Christian Dürr, jolla oli neljä pois. Unkarin Istvan Penillä, Korean Daiseong Molla ja Viron Meelis Kiiskellä oli kuusi pois. Aleksi oli seitsemäs, viisi pistettä Dürrin takana. Hiki oli melkoinen, Aleksin tehdessä säätöjä aseesen ennen pystyn aloittamista.

Pytyammunta alkoi kasilla klo 4, joten oli aika aloittaa uudelleen. Parit kympit, mutta sitten ammuttu ysipari, sai Aleksi tulemaan pilttuusta pois. Napit auki, tuuletus ja napit kiini ja takaisin. 92 eka pysty, todella vaikeaa. Jälkimmäinen meni hiukan paremmin 95, mutta kaksi pistettä jäi kuitenkin finaalista.

-Tyytyväinen olen polveen tänään. Se oli hyvää ammuntaa. Jouduin tekemään paljon töitä sen eteen, mutta sain sen osumaan. Makuulla oli hetki kun putosin kärryiltä tuulesta ja tuli muutama ysi putkeen. Pysty oli tänään vaikeaa. En vaan osunut kymppiin. Ei sielläkään ollut kun yksi kaksi huonoa, mutta ei vaan osunut keskelle. Lisäksi ei ollut aikaa hakea asentoa älyttömästi, kertoi Aleksi.

Kropan tuuletus ennen pystyä

50m kivääri 3x20ls miehet peruskilpailu

 1. PENI Istvan HUN 588
 2. PEKLER Zalan HUN 586-30x
 3. MO Daiseong KOR 586-24x
 4. KIISK Meelis EST 584
 5. DÜRR Christoph SUI 583-32x
 6. THUM Andreas AUT 583-28x RPO
 7. KOWALEWICZ Maciej POL 582
 8. SCHMIRL Alexander AUT 581-27x
 9. CHOI Hyunchul KOR 581-23x RPO
 10. TIMOFEYEV Matvey KAZ 580
 11. LOCHBIHLER Jan SUI 579
 12. MALINOVSKIY Konstantin KAZ 578-27x
 13. MATHIS Thomas AUT 578-23x
 14. LEPPÄ Aleksi FIN (97,99, 96,99 92,95) 578-23x
 15. PICKL Bernhard AUT 578-20x
 16. OKADA Naoya JPN 578-19x

Kisaan osallistui 36 urheilijaa

Virallinen tuloslista:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *