SAL:n linjaus saataa asettaa The ESC Air Cupin kilpailijat hankalaan tilanteeseen

SAL:n linjaus saataa asettaa The ESC Air Cupin kilpailijat hankalaan tilanteeseen

Suomen Ampumaurheiluliitto tiedotti 27.3. kaikkia lajeja koskevan linjauksen, etteivät suomalaiset ampumaurheilijat eivät osallistu kilpailuihin, joihin päästetään venäläisiä tai valkovenäläisiä urheilijoita.

Tällä päätöksellä SAL pyrkii osaltaan painostamaan Kansainvälistä sportinglajien liittoa FITASC:a, mikäli se sallii venäläisten urheilijoiden osallistumisen sportingin ja compak sportingin EM-kisoihin Kyproksella ja Italiassa sekä MM-kisoihin Unkarissa ja Kreikassa.

SAL:n alaisten jäsenseurojen urheilijoita on kuitenkin osallistunut joulukuussa käynnistyneeseen ESC:n The Air Cupiin, jonne on laskettu venäläisurheilijat mukaan. Tämä kilpailu jatkuu huhtikuun lopuun asti, jonka jälkeen vielä ammutaan näiden lajien finaalit 1.6.2023. Suomesta on mukana kisoissa 19 urheilijaa.

SAL ei ole ilmoittanut sankitioista, mikäli tätä sääntöä rikotaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *