SAL: Suomalaiset pois The ESC Air Cupista

SAL: Suomalaiset pois The ESC Air Cupista

Suomen Ampumaurheiluliitto on tarkentanut ohjeistustaan osallistumisesta sellaisiin tapahtumiin, joihin osallistuu venäläisiä ja valko-venäläisiä urheilijoita. Kuten leppa.fi artikkelissaan 28.3. ”SAL:n linjaus saataa asetaa The ESC Air Cupin kilpailijat hankalaan tilanteeseen” arveli, joutuvat kisaan osallistuneet suomalaisurheilijat jättämään kisatapahtuman kesken.

– Harmittaa suomalaisiurheilijoiden puolesta, sillä tapahtuma on erittäin hyvä, mutta ESC yritti pelata kaksilla korteille. Kysyin tapahtumasta vastuussa olevalta ruotsalaiselta Patrick Johanssonilta Swedish Cupissa tammikuussa, miksi venäläisiä ei olla suljettu pois tapahtumasta, niin sain perustelun, jota en ymmärtänyt. Ilmoitin heille myös että kansallistunnusten käytön pitäisi myös olla kansainvälisesti estettynä heltä, jolloin seuraavan päivityksen yhteydessä kaikkien osallistijien maatunnuksen poistettiin, kertoo Marko.

Nyt tehty SAL:n linjaus on selvä ja selkeä nollatoleranssi-linja, jota on helppo valvoa etenkin jälkikäteen tulosluetteloista, mutta se asettaa varsinkin kansainvälisiin kilpailuihin ilmoittautumiskynnyksen aika korkealle, koska kaikista kisoista ei voida etukäteen tietää, minkämaalaisia urheilijoita kisoihin on tulossa.

Jos venäläisurheilijalla on EU-maan ostopassi, kaksoiskansaisuus tai hän kilpailee neutraalina ilman kansallisuustunnusta, koska ei kannata sotaa, kuten joissain lajeissa on hyväksyttyä, mitä silloin tulisi tehdä? Miten määrittellään venäläisyys tai valko-venäläisyys?

Leppa.fi ei toistaiseksi julkaise The ESC Air Cupin tuloksia sivuillaan.

2 thoughts on “SAL: Suomalaiset pois The ESC Air Cupista

  1. SAL:n linjaus oli hyvä ja oikea. Mutta kuten Marko kirjoitti, miten kaikkia valvoo ilmoittautumisen yhteydessä.

    Nyt pitäisi varmaan kansainvälisesti tehdä samanlainen yksiselitteinen päätös, kuten SAL teki. Ja yleesäkin päätös siitä, että voiko neutraalin lipun alla venäläiset/valko-venäläiset kilpailla. Hankala asia urheilijoille.

    Maailmanpoliittinen tilanne on tämä tällä hetkellä ja nyt pitäisi eri urheiluorganisaatioissa löytyä munaa ja tehdä niitä kovia päätöksiä eikä miielistellä, kuten on mediassa ollut haistateltavissa.

  2. Onnittelut 596 pisteen johdosta…jäihän siihen vielä neljä pinnaa!
    Mieletöntä mutta täyttä faktaa,hyvä Aleksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *