HAS juhli satavuotista taivaltaan lauantaina

HAS juhli satavuotista taivaltaan lauantaina

Haminan Ampumaseura on satavuotias. HAS juhli näyttävästi Haminan kerholla iltajuhlien merkeissä. Paikalla oli mm Haminan uunituore kaupunginjohtaja Ilari Soosalu. Illan isäntänä toimi seuran puheenjohtaja Ville Puhakka. Seuran vaiheita perustamisesta nykypäivään valoitti entinen huippuampuja, seuran hallituksen jäsen Arto Laakso.

Arto Laakso esittelemässä HAS:n satavuotista historiaa.

HAS palkitsi myös juhlan kunniaksi. Vuoden toimihenkilöpalkinnon pokkasi Arto Laakso, Vuoden Ampujaksi Aleksi, joka palkittiin myös koko seuran historian parhaana ampujana. Saavutus on huomattava, sillä seuraa ovat edustaneet mm. 3 MM-joukkuemitalia vuosina 1952-1958 voittanut pistooliampuja Lauri ”Putte” Toikka, 1964 Tokion olympialaisissa ampunut Antti Rissanen, MM-hopeaa ja MM -pronssia, ja joukkuepronssia ampunut ja Suomea Meksikon olympialaisissa edustanut Johan ”Jussi Laakso sekä MM-joukkuekultaa Koreassa 1978 voittanut Teemu Anttila. Valinnassa painoi Aleksin kaksi MM-kultaa ja 2 MM-hopeaa.

Marko palkittiin pitkäaikaisesta työstä amumaurheilun ja HAS: eteen.

Palkitut kuvassa. Kuva Henna Viljanen

Aleksi ja Marko luovuttivat HAS:lle uuden Anschütz ilmakiväärin seuran nuorisotoimintaan. Asetta vastaanottamassa HAS:n varapuheenjohtaja Mika Suortti (vas) ja puheensjohtaja Ville Puhakka. Kuva Henna Viljanen.

One thought on “HAS juhli satavuotista taivaltaan lauantaina

  1. Onnea HAS, 100 v menestyksellistä ampumatoimintaa seurana on kunnioitettava saavutus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *