MTV: Euroopan mestari Julie Johannessen, 21, löydettiin kuolleena

MTV: Euroopan mestari Julie Johannessen, 21, löydettiin kuolleena

Euroopan mestari Julie Johannessen, 21, löydettiin kuolleena

Norjan Julie Johannessen oli nuorten Euroopan mestari ja hän oli vastikään tehnyt debyyttinsä maailmancupissa. 2023 NCAA PHOTOS

Luetuimmat

  1. Petteri Orpo: Tästä syystä SDP ei kelvannut hallitukseen
  2. Maria Veitola kertoo väleistään Yökylässä-osallistujien kanssa: ”Vaihdan parin kohdalla kadun toiselle puolelle”

NÄYTÄ LISÄÄ

JULKAISTU 7 TUNTIA SITTEN

Ampumaurheilun norjalainen huippulupaus Julie Paulsen Johannessen, 21, on löydetty kuolleena yliopistokampuksen huoneestaan Yhdysvaltojen Teksasissa. Hän oli vastikään palannut uransa ensimmäisestä maailmancupin kilpailusta, joka järjestettiin Perun Limassa.

Johannessen voitti nuorten EM-kultaa 50 metrin kivääriammunnassa viime syksynä. Hän voitti samoissa kisoissa sekajoukkuekisassa hopeaa ja joukkuekisassa pronssia. Johannessen saavutti aiemmin samalla kaudella menestystä nuorten maailmancupissa.

Norjalainen oli mukana huhtikuussa uransa ensimmäisessä maailmancupin osakilpailussa Perun pääkaupungissa Limassa. Johannessen oli aloittanut viime kesänä opiskelun Teksasin yliopistossa, jonka kampuksella hän myös asui. Johannessen löydettiin kuolleena huoneestaan vain päiviä myöhemmin Perusta palaamisen jälkeen.

Kuolinsyy ei ole toistaiseksi tiedossa. Johannessen oli suunnitellut kesäharjoitteluaan ennen hänen kuolemaansa. Norjan ammuntaliitto julkaisi poismenon johdosta oman muistokirjoituksensa, jossa lajiliiton johtohenkilö Tor Idar Aune kuvailee järjestön kokemaa surua.

– Yksi Norjan suurimmista ampumaurheilulupauksista on jättänyt meidät. Hän oli urheilija, joka oli valmis antamaan kaikkensa menestyäkseen lajissaan. Tuntuu uskomattoman surulliselta, tekee kipeää ja se on täysin epätodellista, Idar Aune kirjoitti.

– Haluamme tukea perhettä heidän surussaan ja olla osa sitä, että Julien muistosta pidetään hyvää huolta. Toivomme rauhaa Julie Paulsen Johannessenin muistolle, Idar Aune päätti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *