Kymen Sanomat: Haminalaisampuja Aleksi Leppä ylsi ennätykseensä ja nappasi MM-hopeaa – ”Olipahan kilpailu”

Kymen Sanomat: Haminalaisampuja Aleksi Leppä ylsi ennätykseensä ja nappasi MM-hopeaa – ”Olipahan kilpailu”

Haminalaisampuja Aleksi Leppä ylsi ennätykseensä ja nappasi MM-hopeaa – ”Olipahan kilpailu”

Aleksi Leppä (vasemmalla) tähtäsi MM-hopealle. HENNA VILJANEN

300 metrin kiväärin 60 laukauksen makuukilpailusta muodostui todellinen jännitysnäytelmä, joka ratkesi yhden pisteen erolla.

Kimmo Muttilainen

Tänään 14:22

Kimmo Muttilainen

Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä on nyt saavuttanut mitalin kolmissa peräkkäisessä MM-kisoissa, kun haminalainen ampui 300 m kiväärin 60 laukauksen makuukilpailussa hopealle tuloksella 599. Lepän ainoa yhdeksikkö tuli toiseen sarjaan. Samalla Leppä paransi ennätystään kahdella pisteellä.

Azerbaidžanin Bakussa ammutun kisan voitosta käytiin äärimmäisen tasainen ja korkeatasoinen kilpailu, sillä voiton napannut 60-vuotias Slovenian Rajmond Debevec sivusi maailmanennätystä täydellä 600 pisteellä.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun jo entisen kotkalaisampujan Juha Hirven kanssa olympialaisissa kilpaillut Debevec onnistui saamaan 600 täyteen. Pronssia meni USA:n Timothy Sherrylle tuloksella 599, mutta hänellä on neljä sisäkymppiä vähemmän kuin Lepällä.

– Sää Bakussa oli kisan aikana poikkeuksellinen. Yleensä siellä tuulee vahvasti, ja ammunta tulee rytmittää tuulen mukaan, mutta nyt oli täysin tyyni keli ja aurinko pysyi tasaisen pilvikerroksen takana, joten Aleksikin ampui täysin itselleen poikkeavalla taktiikalla, Aleksin valmentaja Marko Leppä kertoi.

Taktiikka toimi

MM-mitalin napannut Leppä oli luonnollisesti tyytyväinen suoritukseensa ja valitsemaansa taktiikkaan.

– Olipahan kilpailu. Sanoin Tapsalle (maajoukkuevalmentaja Tapio Kajan) aamulla, että pakko ampua rauhallisella rytmillä, sillä tänään ei kulje, jos alkaa ampumaan vauhdilla. Tämä osoittautui hyväksi taktiikaksi. Ammunta tosin kesti ihan viimeiselle minuutille saakka. Tasaista ammuntaa alusta loppuun. Hyvät kasat ja paljon napakymppejä, Leppä sanoi.

Leppä osasi antaa tunnustusta myös voittaneelle slovenialaisampujalle.

– Hattu pois päästä ja onnittelut Raymondille. Hän ampui ensimmäisen kerran elämässään 600 ja vielä MM-kisoissa. Oma ennätyksenikin parani parilla pisteellä, hän jatkoi.

Leppä ampuu MM-kisojen päätöslajina 300 m kiväärin asentokisan maanantaina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *