HS: Suomella kahden mitalin päivä ampuma­urheilun MM-kilpailuissa

Suomella kahden mitalin päivä ampuma­urheilun MM-kilpailuissa

Aleksi Leppä sai sunnuntaina MM-hopeaa. Kuva on aiemmasta kilpailusta MM-kisoista.

ALEKSI LEPPÄ ampui Suomelle hopeaa ampumaurheilun MM-kilpailuissa sunnuntaina. Leppä saavutti mitalin 300 metrin kiväärin makuuasennon kilpailussa ennätystuloksellaan 599.”Sanoin Tapsalle [valmentaja Tapio Kajan] aamulla, että tänään on pakko ampua hitaasti ja keskittyä rentouteen ja liipaisuun, että homma rokkaa”, Leppä kertasi tiedotteessa.

”Kilpailu oli juuri niin kova kuin osasin odottaa. Ajattelin, että todennäköisesti 600 pitää ampua, jos haluaa voittaa.”

Voittoon vaadittiin täysi pistepotti, ja siinä onnistui Slovenian Rajmond Debevec maailmanennätystä sivuavalla tuloksella 600.

Niklas Hyvärinen ja Suomen miesten joukkue lähtivät 10 metrin liikkuvan maalin nopeille juoksuille kärjestä, ja Suomi nappasi joukkueena MM-pronssia. Miesten joukkueessa ampuivat Hyvärisen lisäksi Aaro Vuorimaa ja Krister Holmberg. Eroa kirkkaampaan mitaliin jäi vain yksi piste, kun hopealle tähtäsi Ruotsi tuloksella 1 685, ja Suomen pisteet olivat 1 684. Joukkuekulta meni Ukrainaan pistein 1 703.

Henkilökohtaiset mitalit eivät jääneet kauaksi nekään. Hyvärisen yhteistulos 567 riitti sijalle 7. Mitaliotteluihin vaadittiin 569 pistettä. Vuorimaa sijoittui kisassa 9. sijalle ja Holmberg sijalle 15.

”Tyhjä olo. Eiliset hitaat olivat hyvät, mutta tämän päivän nopeat eivät ole koskaan tuntuneet näin huonoilta. Finaalipaikka oli otettavissa”, harmitteli Hyvärinen kisan jälkeen.

”Ihan ok fiilikset ekoiksi aikuisten arvokisoiksi. Tyytyväinen olen, että saatiin kuitenkin joukkuemitali”, kommentoi Vuorimaa.

Ida Heikkilä oli liikkuvan maalin paras suomalaisnainen ampumalla 5. sijalle.Viimeinen kilpailupäivä Azerbaidzhanin Bakussa on torstaina 31. elokuuta.