SporttiCom: MM-hopeaa Suomeen – ”Homma rokkaa”

SporttiCom: MM-hopeaa Suomeen – ”Homma rokkaa”

MM-hopeaa Suomeen – ”Homma rokkaa”

27.08.2023 – 11:49:00

uutiskuva

Aleksi Leppä on saavuttanut MM-hopeaa 300 metrin kiväärin makuukilpailussa Bakussa.

Leppä jatkoi kisaurakointiaan upealla menestyksellä: hän tähtäsi MM-hopeaa uudella ennätystuloksellaan 599. Entinen ennätys koheni kahdella pisteellä.

Leppä kertoi lauantaina vakiokiväärikisan jälkeen, että se oli hänen vaikein päivänsä Bakussa. Sunnuntaina asiat olivat toisin.

– Sanoin Tapsalle (maajoukkuevalmentaja Tapio Kajan) aamulla, että tänään on pakko ampua hitaasti ja keskittyä rentouteen ja liipaisuun, että homma rokkaa. Ja niinhän se meni, että ammuin vielä viimeisellä minuutilla, Leppä kommentoi Suomen Ampumaurheiluliiton verkkosivuilla.

– Se oli kokonaisuudessaan tasaista ammuntaa, paljon napakymppejä ja hyviä kasoja eli hyvää tekemistä alusta loppuun. Kilpailu oli ihan juuri niin kova kuin osasin odottaa. Keli oli tosi hyvä ja tasainen, joten ajattelin, että todennäköisesti 600 pitää ampua, jos haluaa voittaa, Leppä jatkaa.

Täysi pistepotti voittoon vaadittiinkin, sillä voiton vei Slovenian kokenut Rajmond Debevec maailmanennätystä sivuavalla tuloksella 600. Yhdysvaltain Timothy Sherry sai eilisen vakiokiväärikisan tavoin pronssia (599).

Debevec, 60, on moninkertainen arvokisamitalisti, joka on voittanut muun muassa kultaa Sydneyn olympialaisten 50 metrin pienoiskiväärin asentokilpailussa.

Lähde: Suomen Ampumaurheiluliitto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *