YKL1 2023-2024. Vieraita sekä Helmin ja Kasperin sata kymppiä

YKL1 2023-2024. Vieraita sekä Helmin ja Kasperin sata kymppiä

Tiistaiaamu käynnistyi koulutyöllä

YKL1 tiistai käynnistyi koulutyöllä, jonka jälkeen keskityimme liipaisutekniikkaan sen kehittämiseen. Aluksi oppilaat tutustuivat Tuulevin ja Laurin ampuma-asentoihin sekä niihin vaikuttaviin tekijöihin. Sitten ampujat rakensivat itselleen parhaan mahdollisen tuen, jotta liipaisuun keskittyminen olisi ollut parasta.

Lauri ja Marko kertomassa harjoituksen kohokohdista. Kuva Risto Aarrekivi

Tavoitteena oli ampua tuelta 100 kymppiä peräkkäin kohdistusten jälkeen. Voimme luottaa siihen, että Helmi Pietinalholla sekä Kasper Kemppaisella on liipaisutekniikka kohillaan, sillä he onnistuivat ampumaan 100 kymppiä ensi yritämällä peräkkäin.

-Joku on joksus kysynyt mitä järkeä tuollaisessa ammunnassa on? Heille olen vastannut, että miten onnistut ampumaan sata kymppiä pystystä, jos et onnistu tekemään sitä tuen päältä. Harjoitus on haastava, mutta kertoo urheilijalle nopeasti liipaisutekniikan tason.

Sadan kympin ampujat, Kasper ja Helmi

Psyykkisen paineen nostaimiseksi, molemmille 100 kumpin ampujille ”taputettiin” heidän valmistautuessaan viimeiseen laukauksen. Ei vaikutusta kumpaankaan.

Katso Risto Aarrekiven videolta, kun urheilijat kannustavat Kasperia:

Leiriolosuhteisiin ja opetukseen oli myös tutustumassa SAL:n nuoriso- ja kuolutuspäällikkö Kustaa Ylitalo sekä SAL:n entinen toiminnanjohtaja Risto Aarrekivi. Molemmat olivat tyytyväisiä näkemäänsä ja ymmärtävät hyvin yläkoululeirityksen merkityksen Ampujan polulla.

Edelliseen uutiseen oli sisältynyt virhe. Seuraava YKL ammutaan 13.-16.11.2023.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *