SAL nimesi urheilijat 2024 maajoukkueisiin, Lauri nousi 300m maajoukkueeseen

SAL nimesi urheilijat 2024 maajoukkueisiin, Lauri nousi 300m maajoukkueeseen

Suomen Ampumaurheiluliitto on nimennut ensi vuoden maajoukkeryhmät. Ryhmissä on tapahtunut paljon muutoksia. Aleksi on ollut tämän vuoden yksin Team 2024:ssä, mutta nyt siihen on nostettu myös Marianne Palo.

Seuraava tassta, eli Team 2028:sta poistetaan Lauri ja Alexandra Rosenlew, jotka siirretään nuorten maajoukkeryhmään, jonne kootaan kaikki nuoret. . Sebastian Långström ja Viivi Kemppi pudotetaan uuteen haastajaryhmään. Näin Team 2028 pienenee yhdeksästä urheilijasta neljän ryhmäksi.

Sen sijaan nuorten maajoukkueryhmä, jossa oli ennen kaksi, kasvatetaan kuuden vahvuiseksi, kun nuorista pudotetaan pois Aino Nenonen, ja otetaan uusina mukaan Niko Antila, Minea Terkola ja Sonja Myllys.

300m maajoukkue ryhmä kasvaa yhdellä, kun siihen liitettään Lauri.

-Neljäs maajoukkuevuosi lähtee käyntiin ja viimeinen vuosi nuorten sarjoissa. 300m maajoukkuevalinta oli itselleni mukava yllätys. Kisat kolmellasataa sujuivat erinomaisesti kesällä, joten sinänsä valintaa osasi vähän odottaa. Tästä on hyvä jatkaa tulevalle vuodelle, kertoi Lauri.

Lauri menestyminen kesällä 300m kiväärillä nosti hänet maajoukkueeseen.

Pistoolissa ryhmä 2028 lopetetaan ja tilalle tulee nuorten ryhmä, jossa on kolme urheilijaa Otso-Aadolf ja Vilja-Alina Ahokangas ja Lumi Saikkonen. Uutena ryhmänä tulee haastajaryhmä, jonne 2028 ryhmästä tulee Esa Savola, joka myös liittyyy iso- ja vakiopistooliryhmään, ja uudet haastajat Sonja Aaltonen, Elina Silver ja Jani Tuulaniemi.

-Kyllähän nimeäminen tuntuu varsin hyvältä! Tämä antaa jälleen lisäpontta jatkoa ajatellen. On mukava huomata, että kova työ on tuottanut tulosta, mutta ei se työ tähän lopu, nythän sitä vasta aletaan töihin entistä innokkaampana! Tavoite on kevään EM:iin pääsy ja tottakai siellä pärjääminen, kertoi Jani Tuulaniemi.

Jani Tuulaniemi markon haastattelussa Leppä GP kisassa 2023. Kuva Risto Aarrekivi

Team 2024
Aleksi Leppä HAS
Marianne Palo IMAS

Team 2028
Essi Heiskanen PiekSA
Aleksi Kasi IMAS
Riku Koskela P-HA
Henna Viljanen KSF

Haastajaryhmä
Sebastian Långström KSF
Viivi Kemppi MyA

Nuoret
Niko Anttila HSA
Alexandra Rosenlew ESF
Tuulevi Suomus VihAs
Lauri Syrjä AsAs
Minea Terkola SaSA
Sonja Myllys Hahlo

Para
Jarkko Mylly HaaAs
Sari Posio TSA
Niina Seppälä MU

300m
Juho Autio OMAS
Riku Koskela P-HA
Aleksi Leppä HAS
Sebastian Långström KSF
Lauri Syrjä AsAs
Henna Viljanen KSF

Pistooli

Nuoret
Otso-Aadolf Ahokangas KokMAS
Vilja-Alina Ahokangas KokMAS
Lumi Saikkonen RS

Haastajaryhmä
Sonja Aaltonen TSA
Esa Savola LappjA
Elina Silver TSA
Jani Tuulaniemi LA

Iso/vakiopistooli
Teemu Lahti SUA
Jan Parhiala SUA
Esa Savola LappjA
Marko Talvitie LehA

Paramaajoukkue
Markku Karjalainen LA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *