Ampumaurheilukeskuksille 1,5 miljoonaa euroa

Ampumaurheilukeskuksille 1,5 miljoonaa euroa

Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan budjettimietintö on valmistunuta. Valiokunta päätti yhteensä noin 50 miljoonan euron nettolisäyksistä hallituksen budjettiesitykseen. Ampumaurheilukeskuksista tukea saavat

Iltalehden mukaan lisäykset kohdistetaan mm. liikenneväylien korjausvelan vähentämiseen, maanpuolustuksen ja ylipäätään kokonaisturvallisuuden vahvistamiseen, osaamiseen, ulkoilun ja luonnossa liikkumisen edistämiseen sekä veteraanien rintamalisän korotukseen.

Porin luotitalo-hanko 500 000

Hennanlla 300 000€

Muukko 300 000€

Ruutikangas 300 000

Suomen Uutisissa kansanedustaja Jari Ronkainen haluaa nostaa esille myös ampumaradat, joiden toiminnan turvaamisesta on päätetty hallitusohjelmaa myöten.

Hallitusohjelmassa aivan oikein todetaan, että Suomen ampumaratojen toiminta tulee turvata ja samalla edistää uusien perustamista, sanoo Ronkainen.

– Hyvä ampumataito on reserviläisen tärkein taito. Ihan tutkimustenkin mukaan ammunnoilla on tärkeä asema maanpuolustustahdon ylläpitämisessä. Ampumaradat ovat erittäin tärkeä osa varautumistamme myös siksi, että meillä on kansainvälisestikin suuri reservi.

– Ampumaharjoittelun perusedellytys on tiheä, kattava ja monipuolinen ampumarataverkosto. Vuoden 2018 tilastojen mukaan siviiliampumaradoilla ammutaan noin 25 miljoonaa luotia vuosittain ja Puolustusvoimien ampumaradoilla 10–15 miljoonaa luotia (mukaan lukien MPK:n laukausmäärät). Siviiliratojen merkitys tulee lisääntymään entisestään Puolustusvoimien ratakapasiteetin ollessa enenevässä määrin sen omassa käytössä.

– Sekin on tärkeää, että uusien ratojen ympäristöluvitusta kiirehditään. Uuden ampumaradan perustaminen kestää raskaan lupaprosessin vuoksi pahimmillaan kymmeniä vuosia, ja nopeimmillaankin uusia ratoja saadaan perustettua 5–10 vuoden viiveellä. Valiokunta katsoo, että tilannetta on tältä osin pidettävä kestämättömänä ja prosessia on välttämätöntä saada oleellisesti nopeutettua, Ronkainen sanoo.

SV24.fi kirjoittaa Luotitalohankkeesta. Porin lentokenttäalueella sijaitseva Turvallisuuskeskus, joka on viranomaisille ja yrityksille suunnattu pelastusharjoitusalue, saa Luotitalo-investointia varten nyt 500 000 euroa. Turvallisuuskeskuksen johtaja Aleksi Vihtilä on samaa mieltä. – Luotitalo ja sen ympärille rakentuva raunioalue tukee ja monipuolistaa merkittävästi turvallisuus-, viranomais- ja pelastustoimintojen harjoittelua. Se kasvattaa alueen tunnettavuutta myös kansainvälisesti sekä nostaa koko Porin lentokenttäalueen profiilia. Rakennus ja raunioalue vastaavat erinomaisesti kansalliseen ja kansainväliseen tarpeeseen uusista harjoitteluympäristöistä.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *