Swedish Cup Sävsjö, Ruotsi. Ennakko

Swedish Cup Sävsjö, Ruotsi. Ennakko

Swedish Cup jatkaa toipumistaan koronasta ja sen aiheuttamasta urheilijakadosta. Hienoa, että pohjoismaiden suurin ilma-asetapautuma tervehtyy. Tänä vuonna mukana on yhteensä 428 urheilijaa, kaikki Pohjoismaista, poislukien ainoa sen alueen ulkopuolelta tulevaa Australian Jack Rossiter.

Tämä onkin Swedish Cupin kannalta sen heikoin lenkki. Jostain kumman syystä, sinne ei tule väkeä Itämerenmaista, josta ennen koronaa oli sentään muutamia osallistujia. Lienee suurimpana rajoituksena majoitus, jonka saaminen alueelta vaatiin aikaista reagointia ja paikallistuntemusta. Toinen mieltä vaivaava tekijä on huippu-urheilijoiden puuttumien vuosittain. Norja, joka on kiväärillä kovin Pohjoismaa, lähettää nyt kisoihin kakkosketjunsa, Tanskan huiput puuttuvat lähes täysin.

Suomalaisia Swedish Cup on aina kiinnostanut. Tosin mukana on paljon sellaisia, joille laivamatka on reissun kohokohta. Suomalaisten määrä on viime vuoden viidestäkymmenestä kohonnut, ollen 87.

Leppa.fi tiimi ei osallistu tiiminä kisoihin ensimmäistä kertaa tiimin perustamisen jälkeen, jos ei koronavuosia huomioida. Tiimiä kuitenkin Ruotsissa edustaa Tuulevi Suomus. Lauri on matkalla rapakon taaksi ja Aleksi valmistautuu heti Swedish Cupin jälkeen alkavaan ISSF:n GP kisan Slovenian Rusessa, jossa myös lienee Ruotsista puuttuvat norjalaiset ja tanskalaiset ovat.

Swedish Cup ammutaan 3.-6.1.2024.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *