YKL 4 päättyi. Yllätysvieras tuli treenaamaan nuorten kanssa

YKL 4 päättyi. Yllätysvieras tuli treenaamaan nuorten kanssa

YKL 4 viimeinen lajitreeni, Henna Viljasen johtama ”malli Petra” sai myös ulkopuolisen urheilijan, kun olympiapialaisiin valmistautuva Aleksi tuli mukaan treeneihin. ”Malli Petra” nimitys tulee entisen maailmanmestarin Petra Zuplasingin mukaan. Zuplasing veti saman harjoitteen Grand Prix of Leppa.fi PART IX kisaa edeltäneellä kansainvälisellä leirillä Kisakalliossa tammikuussa.

Petra Zupalsing (vas.) säätämässä virolaisurheilijan ampumapukua. 34-vuotias italialainen voitti maailmanmestaruuden 10m kiväärillä 2014 Granadassa. Zuplasing oli neljäs 2016 Rio De Janeirossa ammutuissa olympialaisissa 50m kiväärin 3×20 ls kisassa.
YKL seuraamassa Aleksin ammuntaa. Kuva Henna Viljanen

Nuoret pääsivät tarkkailemaan läheltä Aleksin ampuma-asennon ottoa, keskittymistä ja liipaisutekniikkaa. Seurattuuaan Aleksin ammuntaa, pääsivät nuoret kysymään heitä askarruttaneita asiaoita. Helmi Pietinalhoa kiinnosti tietää, miksi Aleksi vaihtoi puvun ja ilma-aseen puoli vuotta ennen olympiakisoja.

Kasper Kemppaista kiinnosti, onko Aleksin aseessa etuvetoa ja mitkä ovat painotukset ennen ja jälkeen kynnyksen. Kuva Henna Viljanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *