Nyt alkavat nahkahousut paukkua. Aleksi Bundesliigaan

Nyt alkavat nahkahousut paukkua. Aleksi Bundesliigaan

Aleksi on allekirjoittanut sopimuksen saksalaisen, Schützenverain Barbarossa Fenkenin kanssa osallistumalla Saksan Bundesliigaan. Seura sijaitseen aivan Etelä-Saksassa Baden-Württenburgin osavaltioissa Ravensburgissa, aivan lähellä Sveitsin ja Itävallan rajaa.

-On hieno kokemus päästä ampumaan Bundesligaa. Varmasti uudenlainen kokemus ja uudenlainen ärsyke, joka vie omaa ammuntaa eteenpäin, arvelee Aleksi.

Schützenverain Barbarossa Fenken ampuu ykkösliigan etelälohkossa. Jokaisessa Bundesliigan kisassa, saa joukkueessa ampua yksi ulkomaalainen ampuja kerrallaan. Schützenverain Barbarossa Fenkenin joukkueessa ampuivat viime kaudella australialainen Dane Sampson, Tsekin Veronika Platzickova ja Sveitsin Franziska Stark.

Kannustusryhmä ”sähikäiset”, virallinen Schützenverain Barbarossa Fenkenin faniosasto.

Schützenverain Barbarossa Fenken on perustettu 1968 ja seuran lempinimi Barbarossa (punaparta) on Saksan kuninkaan Frederik I Barbarossan (1122-1190) mukaan nimetty, sillä väitetään, että Barbarossan kehto on sijainnut aivan Fenkenin lähellä.

Bundesliiga on Saksan korkein sarjataso ilma-aseille. Liiga, jonka voittaja on Saksan joukkuemestari, ammutaan lokakuusta helmikuuhun. Ykkösliigassa on kisat kuutena viikonloppuna ja sitten finaalit. Tulevan kauden finaali ammutaan 7.-9.2.2025. Neljä viimeistä mestaruutta peräkkäin on voittanut pohjoisen SSG Kevelaer, joka sijaitsee lähellä Alankomaiden rajaa, Dortmuntista länteen. SSG Kevelaerin joukkueessa ampuivat mm Sergey Richter (ISR), Aneta Stankiewicz (POL) ja Marco Suppini (ITA). Ykkös Bundesliigassa ampui viime kaudella 84 ulkomaalaista urhelijaa ympäri maailman.

Ykkös Bundesliiga

Maa jakautuu kahteen lohkoon, pohjoiseen ja etelään. Molemmissa lohkoissa 12 joukkuetta. Kummankin lohkon neljä parasta joukkuetta etenee finaaleihin.

Kakkos Bundesliiga

Maa jakautuu kahteen lohkoon, pohjoiseen ja etelään. Kaksi parasta joukkuetta karsivat noususta ykkösliigaan.

-Kovasta kannustuksesta ja metelöinnistä tunnetussa Bundesliigassa on suurimpia instrumenttejä rajoitettu.

– On hienoa, että Aleksi pääsi mukaan. Olen tätä jo pidempään toivonut, kun tiedän, kuinka paljon kovuutta ja erilaista siedätystä Bundesliiga tarjoaa. Siellä on kuitenkin mukana lähes kaikki maailman parhaat ampujat, kertoo Marko.

Juho Kurki edellinen Bundesliiga-ampuja

Pari vuotta sitten kilpailemisen lopettanut huippuampuja Juho Kurki kilpaili aikanaan myös Bundesliigassa. Juho edusti vuosina 2014-2015 edelleen ykkösliigan etelälohkossa ampuvaa Germainia Prittlbachia. Nykysin seuraa edustavat mm Itävallan Martin Strempfl ja Ranskan Etienne Germond.

-Samaa ammuntaa, mutta erilainen kilpailuformaatti. Olet kartalla koko ajan tilanteesta. Tiedät, oletko edellä vai jäljessä ja siitä syntyy oma paineensa, kertoi Kurki.

Juho Kurki ampumassa 300m:n SM-kisoissa Hälvälässä 2021.

Aleksin taitoa tullaan hyödyntämään Bundesliigassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *