Traficomin vastaus outoon toimintaan Helsinki-Vantaalla

Traficomin vastaus outoon toimintaan Helsinki-Vantaalla

Leppa.fi pyysi Traficomin turva-asoihin liittyvää selvitystä. Kuten 1.6. sivuillamme kirjoitettiin, Münchenin maailmancupiin lentäneen Suomen joukkuueen patruunakuljetuksiin oli puututtu. Mitään ei oltu poistettu, mutta 500kpl alkuperäislaatikossa olleiden Lapuan patruunoiden 50 patruunan yksittäisaskit oli teipattu ja raporttiin oli kirjattu toimenpiteenä kivääripatruudoiden alkuperäispakkausten vahvistus.

-Tänään sain soiton Traficomista ja selvitimme asian, kertoi Marko.

Tarkastaja Pekka Asikainen Traficomista soitti ja kertoi, että menettely oli toimintaohjeen mukainen. Yksittäinen turvatarkastaja voi tulkita asian niin, että paperiset pakkaukset eivät ole riittävän lujia sellaisenaan, vaikka ne olisivatkin suuremmassa 500kpl:n pahvirasiassa.

Tässä ote Traficomin ohjeesta:

Patruunat pitää pakata lujaan pakkaukseen, jotta ne eivät pääse irralleen kuljetuksen aikana. Patruunavyö, jossa ei ole erillisiä yksittäisen patruunan irtoamista estävää suojaa/läppää, tai aseen lipas yksistään eivät ole hyväksyttäviä kuljetuspakkauksia. Patruunoiden alkuperäisiä myyntipakkauksia, useimmiten ohuita pahvirasioita ei voida katsoa lujiksi pakkauksiksi, vaan ne on vahvistettava esim. teippaamalla ne ympäriinsä, mielellään kuitenkin niin, että etiketti näkyy. Patruunoita ei saa pakata irrallisina rasiaan niin, että ne pääsevät liikkumaan rasiassa, vaikka ne olisikin yksittäin kääritty esim. paperiin. Erityiset patruunoiden säilytykseen tarkoitetut, tiukasti kiinni pysyvät patruunarasiat, joissa patruunat pysyvät erillään, ovat tarpeeksi lujia pakkauksia.

Leppa.fi suosittaa, että urheilijat pakkaavat patruunat erilliseen patruunalaukkuun (esimerkki kuvassa) tai teippaamalla 500kpl:n paketit yhteen läpinäkyvällä teipillä ja näin varmistaa osaltaan sen, että varustelaukut, joissa patruunat ovat ehtivät urheilijan mukaan lennolle.

Kuvahaun tulos haulle peli case

Katso tieppausten kuvat alkuperäisestä jutusta:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *