The ESC Air cupin testikisa ammuttu. Lauri joutui olympiamitalistin raatelemaksi. Dvorsak voittoon.

The ESC Air cupin testikisa ammuttu. Lauri joutui olympiamitalistin raatelemaksi. Dvorsak voittoon.

Lauri oli yksi the ESC Air cupin testikisaan valitusta urheilijoista. Tänään lauantaina ammuttuun testikisaan, jossa simuloitiin finaalia, osallistui kahdeksan ampujaa, kaksi Suomesta ja muut kuudesta eri Euroopan maista. Mukana oli mm. Pekingin olympialaisten 2008 ilmakiväärin pronssimitalisti Kroatian Snjezana Pejcic. Lauri ampui kisan Asikkalan Ampumaseuran radalla, jossa hänen äitinsä Hanna Syrjä toimin kuvaajana.

Euroopan ampumaurheiluliiton etäkilpailun testifinaali menestys

Euroopan ampumaurheiluliitto (ESC) järjesti marraskuun alussa alkavaan kotiratakilpailuun, Shooting for All, kuuluvan etäfinaalin koekilpailun lauantaina 17.10.2020.

Kilpailuissa ampuivat Georg Zott (AUT), Jerome Gaudy (FRA), Max Dandeker-Bourne (GBR), Viktor Kiss (HUN), Lauri Syrja (FIN), Alexandra Rosenlew (FIN), Ziva Dvorsak (SLO) ja Snejzana  Pejcic (CRO).

Finaali oli kolmiosainen. Aluksi ammuttiin neljännesfinaali, sitten semifinaali ja lopuksi mitaliottelut. Neljännesfinaalin pareiksi oli tässä kokeilukilpailussa arvottu seuraavat urheilijat:

Georg Zott (AUT) – Alexandra Rosenlew (FIN) 3-0
Max Dandeker-Bourne (GBR)- Ziva Dvorsak (SLO) 0-3
Viktor Kiss (HUN) – Jerome Gaudy (FRA) 3-0
Lauri Syrjä (FIN)- Snejzana  Pejcic (CRO) 0-3.

Tulevan talven viisi kuukautta kestävän kilpailun tulosten perusteella kussakin sarjassa finaaliin pääsee kahdeksan parasta ampujaa. He aloittavat neljännesvälierät periaatteella karsinnan paras ampuu kahdeksanneksi sijoittunutta vastaan, toiseksi paras seitsemänneksi sijoittunutta vastaan jne.

Neljännesvälieristä jatkoon pääsi seuraavat ampujat

Georg Zott (AUT) – Snejzana  Pejcic (CRO) 2-1
Ziva Dvorsak (SLO) – Viktor Kiss (HUN) 3-0

Pronssiotteluun pääsi

Snejzana  Pejcic (CRO) – Viktor Kiss (HUN) 2-1

Kultamitaliotteluun valikoitui

Georg Zott (AUT) – Ziva Dvorsak (SLO) 0-2

Aleksandra Rosenlew hävisi niukasti kilpailussa toiseksi sijoittuneelle Georg Zottille, jonka paras sijoitus arvokisoissa on ollut kahdeksas vuoden 2015 EM-kisoissa Hollannin Arnhemissa. Vuoden 2020 ilma-aseiden EM-kilpailuissa Puolan Wroclawissa Zott sijoittui 37. tuloksella 623,5.

Kilpailun voitti Ziva Dvorsak. Hän sijoittui Lontoon vuoden 2012 olympialaisissa sijalle 11. Hän on myös parhaillaan sijoittunut maailman cupin kilpailuissa ilmakiväärissä Mariborissa vuonna 2014 samoin sijalle 11.

Tänä viikonloppuna on vielä moni seura herännyt mukaan kisaan. ESC:n olisi pitänyt antaa ampua testikisa ensin ja sitten seuraavalla viikolla vasta vaatia ilmoittautumiset, jolloin tapahtuma olisi ollut hyvin iholla aikankin suomalaisille. SAL:n valmennuksen olisi myös pitänyt olla hereille. Tapahtuma on erittäin hyvä korona-ajan kansainvöälinen kisa tuleville maajoukkueampujille, jotka olisvat saaneet tärkeää kokemusta.

– Suoraan sanottuna kaikkien edes maajoukkuetoiminnasta haaveilevien olisi pitänyt olla mukana. Missä ovat tehoryhmien ampujat, kysyy Marko ja kysyy oliko valmennuksen johto ja valmentajat hereillä?

Varsinainen Cup kilpaillaan marraskuusta 2020 maaliskuuhun 2021, yksi kilpailu kuukaudessa eli yhteensä viisi kisaa. Peruskisan viidestä kilpailusta huomioidaan urheilijalta neljä parasta tulosta. Rankingin perusteella syksyn 2021 SuperFinaliin pääsee 8 parasta mies- ja naisurheilijaa ilmakiväärissä ja -pistoolissa. SuperFinaalin lisäksi uudistuksena on, että Liikkuva maali on myös kilpailumuotona. Liikkuvan maalin finaaliin valikoituu 4 parasta mies ja naisurheilijaa. SuperFinaali kilpaillaan ensi vuoden syksyllä ja se on nähtävissä suorana striimauksena ESC:n sivuilla. Lisää tietoa löytyy http://www.esc-shooting.org/

One thought on “The ESC Air cupin testikisa ammuttu. Lauri joutui olympiamitalistin raatelemaksi. Dvorsak voittoon.

  1. Moi,
    Markon kysymykseen: “Suoraan sanottuna kaikkien edes maajoukkuetoiminnasta haaveilevien olisi pitänyt olla mukana. Missä ovat tehoryhmien ampujat, kysyy Marko ja kysyy oliko valmennuksen johto ja valmentajat hereillä?”

    Pitääkö valmennuksen myös ilmoittaa urheilijat sinne? Pistoolissa maajoukkue sai tiedon kilpailusta, sen säännöistä yms. 17.09.2020

    Timo Mc

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *