Unkarin Peter Sidi kilpailukieltoon. Rankkoja syytöksiä tutkii Unkarin poliisi

Unkarin Peter Sidi kilpailukieltoon. Rankkoja syytöksiä tutkii Unkarin poliisi

Peter Sidi 300m Lapua European Cupin finaalissa Ranskassa 2019. Kuva Risto Aarrekivi.

Leppa.fi aimennin loppu viikosta saaman luotettavan tiedon perusteella Unkarin huippuampuja Peter Sidi on asettettu kilpailukieltoon. Pitkään jatkunut sotatila Sidin ja toisen huippuampujan, Unkarin Istvan Penin välillä on saanut uuden käänteen. Aiemmein Intian maailmacupissa sekä Peni, että joukkueessa ampunut Zalan Pekler kieltäytyivät ampumasta mitaliottelua, johon olisi tullut myös Sidi.

Nyt ovat panokset koventuneen. Väitetään, että Sidi olisi tunkeutunut Penin huotellihuoneeseen Intiassa ja olisi viipynyt siellä turvakameran kuvien perusteella 45 minuuttia. Penillä olleiden vitamiinien sisältö olisi vaihdettu ja täten yritetty saada Peni näyttämään doupatulta urheilijalta. ISSF on tietoinen asiasta ja on antanut Penille luvan kilpailla Osijekissa. Sidin kilpailukiellon pituudesta ei ole tietoa.

Furosemidi on nesteenpoistolääkkeisiin kuuluva lääkeaine. Furosemidini vaikuttaa munuaisiin. Lääkettä käytetään esim verenpainetautiin, sepelvaltimotautiin ja sydämen vajaatoiminnan hoitoon. Furosemidi kuuluu kiellettyjen aineiden doping-listalle.

-Tänään maanantaina Näin Istvan Penin isän Istvan Peni vanhemman ja hän vahvisti asian. Hänellä oli myös tiedossa, että vitamiineihin lisätty lääkeaine olis ollut furosemidia. Unkarin poliisi on aloittanut tutkinnan asiasta, kertoo Marko. Peter Sidi on EM-kilpailuissa Romanian edustajana vaimonsa Roxana Sidin valmentajana. Roxana edustaa Romaniaa.

WCH 2018
Istvan Peni (vas) Korean MM-kilpailuiden hopeamitalisti. Kuva ISSF

Lue myös unkarilaisen sotaan liittyvät aiemmat raportit:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.