Indian Shooting.com: Unkari vetätyi sisäisen vihan takia. – Sotatila unkarilaisten kesken jatkuu

Indian Shooting.com: Unkari vetätyi sisäisen vihan takia. – Sotatila unkarilaisten kesken jatkuu

Homepage -

Sotatila unkarilaisampujien välillä ei ota laantuakseen. Leppa.fi kirjoitti 2. ja 3.10. 2020 huippuampujien Peter Sidin ja Istvan Penin välille syntyneestä riidasta kahdessa raportissaan (alla). Molemmilla huippu-urheilijoilla on paikat Tokion olympialaisiin.

Nyt Indian shooting. com kertoo uudet mittaopuut saavuttaneesta riidasta, mikä johti Unkarin miesten 50m kiväärin 3x40ls joukkuekisan hylkäykseen. Kolmikko Sidi, Peni ja Zalan Pekler voittivat keskiviikkona ammutun karsintakilpailun ensimmäisen vaiheen ja olivat toisen vaiheen kakkosia tasatuloksella vaiheen voittaneen Intian kanssa. Näin ollen odotettavissa oli lippuottelu Intia-Unkari, mutta toisin kävi. Peni ja Pekler kieltäytyivät ampumasat kultaottelua Sidin kanssa ja järjestäjä sulki Unkarin pois kultaottelusta epäurheilijamaisen käytkksen takia ja Intia ampuu kultaottelussa kolmanneksi tullutta USA:a vastaan.

Sidiä syytetään sääntöjen vääristelystä. Kyseessä on aseeseen kiinnitetty, alle taittuva lisäpaino/aseentuki ja sen tulkinta, johon suomalainen kansainvälinen kiväärituomaki Mikko Taussi otti jo kantaa 3.10.2020:

Sidi kertoo Indian shooting. com mukaan käyttäneensä kaksijalkaista painoa painonlisäykseen kiväärisssään, mikä on sääntöjen mukaista toimintaa, muttei tasapainottaakseen, mikä ei ole sallittua. Lähteen mukaan ISSF ei löytänyt Sidin aseesta mitään vikaa. Joukkue on hyvätty epäurheilijamaisen käytöksen takia, sanoi kilpailuiden tekninen asiantuntija Yair Davidovich, sanoo lähde.

Indian shooting. com uutinen:

https://www.indianshooting.com/mstories/issf-world-cup-indias-gold-medal-contest-postponed-after-hungary-pulls-out-over-internal-feud/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *