Kyllä syö miestä urheilun oikeusturvalautakunnan päätös

Kyllä syö miestä urheilun oikeusturvalautakunnan päätös

Ammattivalmentaja (VEAT) Matti Nummela on todella pettynyt. Urheilun oikeusturvalautakunta teki 23.8. 2022 päätöksen, jonka mukaan trap-nuorten tekemä valitus hylättiin. Leppa.fi julkaisi päätöksen sivullaan 24.8. 2021.

-Urheilun oikeusturvalautakunta sanoi päätöksessään, että SAL:lla oli oikeus olla lähettämättä joukkuetta nuorten MM-kisoihin Peruun, mutta päätöksen tarkoituksenmukaisuutta se ei ole toimivaltainen arvioimaan, sanoo Nummela.

– Suututtaa varsin voimallisesti nuorten puolesta. Molemmat Juhot (Montonen ja Mäkelä) ovat hyvässä tuloskunnossa. Urheilukoulun myötä laukausten määrä on noussut, samoin tulostaso, joka on myös harjoittelun lisääntymisen myötä Mäkelällä on tasaantunut tasolle, jolla maailmalla pärjää. Emme puhu enää piikkituloksista vaan tasosta, kertoo trapin entinen maajoukkuevalmentaja Nummela ja jatkaa, että näiden urheilijoiden osalta junioriaika on enää lyhyt ja kysyy onko se jossain päätetty, että vielä ensi vuonna saa loppuvuodesta syntyneet kilpailla juniorisarjassa vai onko se taas näitä joidenkin levittämiä toivetiloja?

EM mitalistit: Juho Montonen (vas), Kaarlo Hoppu ja Juho Mäkelä. Kuva Risto Aarrekivi

Nummela uskoi vahvasti, että nuorten valitus menee läpi, koska siihen oli hyvät urheilulliset perusteet. -Skeet- ampujat ovat käyneet tänä vuonna kolmesti Italiassa ja kerran Espanjassa. He pääsivät hyvin matkaan, mutta nyt, kun piti lähteä Peruun, homma tyssäsi jo kesäkuussa. Hyvin hallitus ennusti jo silloin koronatilanteen mikä tulee Perussa olemaan syyskuussa. Kukaan ei edes viitsitty kysyä asiaa Perusta juuri palanneelta para-ampujalta eikä hänen valmentajaltaan, miten siellä oli hommat hoidettu. Nyt tiedän, ettei edes hotellilta saanut poistua, kuin uima-altaalle ja saattajat vievät bussiin. Hienosti oli perulaiset kisan hoitaneet, sanoo Nummela.

Sara Nummela, yksi muutoksen hakija ja nuori huippu trap-ampuja. Kuva Anu Salomaa

Sporting -ampujat ovat lähdössä pian Kyprokselle MM- ja GP-kisoihin. Vielä niin, että haulikkojaosta tukee reissua 3000 eurolla, vaikka siellä on nyt Euroopan toiseksi pahin koronatilanne. Nummela, joka on miesten viimeisen Euroopan mestari trapissa (199/200) kysyy, että onko Sporting-ampujat niin vähäarvoisempia, että heidät voidaan uhrata, mutta trap-ampujia suojellaan viimeiseen asti?

-Kaikesta näkee, että Suomen Ampumaurheiluliiton halu panostaa nuorten kehittämiseen ja menestymiseen on varsin ”korkealla tasolla”, mutta onneksi valmentajat pääsevät hirvimettälle naureskelee Nummela.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.