Lammin Ampumaseura yhteistyöllä uuteen nousuun

Lammin Ampumaseura yhteistyöllä uuteen nousuun

Leppa.fi sai kunnian vierailla Lammin Ampumaseuran uudella sisäradalla lauantaina 25.11. järjestetyn Tapsan Taulut 2.0 kisatapahtuman yhteydessä. -Tuli aivan uskomattoman hyvä fiilis. Itselläni se oli paluu vuoteen 2000, jolloin HAS rakensi Haminan puhdasvesilaitokselle radan. Lammilla kaikkialla hehkui me-henki. Tunsi, että ampumaurheilu on voimissaan, hehkutti Marko.

Ampumaurheilu onkin voimissaan juuri pienillä paikkakunnilla kuten Lammi, jossa urheilutarjonta ei ole niin laajaa kuin isommissa kaupungeissä. Toki Lammi reiluine 5000 asukkaineen kuuluu nykyään Hämeenlinnaan, joten onhan se iso kaupunki, mutta…

Murheet muuttuivat voitoksi.

Kaikki alkoi vesivahingosta kaksi vuotta sitten, jolloin vanhan radan katosta alkoi tulla vesi sisään. Uusien tilojen etsiminen käynnistettiin lähes heti, kun vahinkojen laajuus selvisi. – Uusi rata löytyi ja edessä oli suuri remontti. Remontin laajuus näkyi hyvin kuvakoosteesta, joka pyöri nonstoppina radalla. Jälki oli viimeisen päälle, olihan talkoissa ollut yli 30 henkeä rakentamassa.

-Suurin osa kunnostamiseen tarvittavasta materiaalista tuli yhteistyötahojen kautta. Tavaraa tuli ihan valtavat määrät, kun kaikki uusittiin ja remontoitiin lattiasta kattoon. Pelkästään maalia kului yli 300 litraa. Lisäksi rakennettiin ja purettiin väliseiniä, uusiksi tehtiin myös kaikki tilan sähköt, vedet ja sosiaalitilat yms. Tietysti pelkästään pientarviketta ja sähkötavaraa yms. meni seuran rahoista todella paljon, mutta jotenkin selvittiin, kertoi seuran puheenjohtaja Henrik Metsälä ja jatkaa, että kyllä iso kiitos kuuluu meidän yhteistyötahoille ja kaikille talkoolaisille, jotka ahersivat tämän hallin eteen ilman, että kukaan laski käytettyjä tunteja/päiviä/viikkoja…

Tässä hiukan jo remontoituna…
–ja tässä tämän päivän tilanne: 11 paikkainen InBand -rata.

– 11.2-23 Pidettiin vihdoin avoimet ovet -tapahtuma, jolloin halli pystyttiin ottamaan kunnolla käyttöön. Osittaisissa tiloissa kilpa-ampuja-aktiivit pääsivät harjoittelemaan jo remontin keskellä, sanoi Metsälä.

Nyt viisi vuotta puheenjohtajana ollut Metsälä kertoo, että rataa käytetään päivittäin, onhan Lammin Ampumaseurassa noin 100 jäsentä.

Yksi ”taustapiru” on NoSA:n Tapio Törmä, isolla ampumaurheilusydämellä varustettu pitkäaikainen aluevaikuttaja Nokian Siurosta. Törmä oli mukana SAL:n ”Me yhdessä” -kampanjassa, jonka tiimoilta Lammin Ampumaseura tuli tutuksi. – Kun Henkka tuli puheenjohtajaksi, alkoi tapahtua. Olemme viettäneet paljon aikaa puhelimessa, virnuilee Törmä, joka istahti hetkeksi ennen toista erää pitämänsä puheen jälkeen.

-Ja nyt on tähän tultu. Mä oon saanu seurata tän seuran uudelleensyntymisen, saanut olla tukemassa ja olla mentoroimassa. Tuolta on nyt saatu nuorten tehoon yksi nuori ja me ollaan pidetty ns Lammin mallina mimmien ampumaleiriä.. Nyt alkaa nousemaan uutta polvea niin kivääriin kuin pistooliin. Nyt on Henkan kans sovittu, et mä meen jeesaan Henkkaa nuorten pistooliampujien kanssa, jatkoi Törmä.

Tätä tarvitaan. Isosta sydämestä kertoo myös se, että Törmä kustansi nimikkokisansa palkinnot omasta pussistaan.

Tapsan taulut 2.0 kisan isä, Tapio Törmä
Palkintopöydällä komeat muistomitalit ja H&N luoteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *