SuomiUrheilu: Salossa paukkuivat Suomen ennätykset! – ”Kolme kilpailua ja kolme SE:tä niin pakkohan silloin on olla tyytyväinen”

SuomiUrheilu: Salossa paukkuivat Suomen ennätykset! – ”Kolme kilpailua ja kolme SE:tä niin pakkohan silloin on olla tyytyväinen”

SuomiUrheilu | Suomalaisen urheilun suurkuluttajan koti

Salossa paukkuivat Suomen ennätykset! – ”Kolme kilpailua ja kolme SE:tä niin pakkohan silloin on olla tyytyväinen”

12.07.2021 16:37© Kuva: Getty Images

Simpeleen Hahlon Emmi Hyrkäs ja Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä kohentelivat kiväärilajeissa SE-lukemia viikonloppuna Salon 53. Ampumakisoissa.

Sunnuntaina naisten asentokilpailun voitti Emmi Hyrkäs, joka ampui peruskilpailussa SE:n 1171 ja finaalissa SE:n 456,5. Hyrkäs ampui SE:n myös makuukilpailussa, jossa hänen tuloksensa oli 626,3.

– Kolme kilpailua ja kolme SE:tä niin pakkohan silloin on olla tyytyväinen, Hyrkäs summasi iloisena viikonloppuaan.

Hyrkäs oli hyvässä vireessä molempina päivinä:

– Eilen makuu meni ekaa sarjaa (101,6) lukuunottamatta ihan loistavasti. Tänään polviammunta (387) oli hieman hankalaa, niin kuin makuun kaksi ensimmäistä sarjaakin (97 ja 98). Helteet vaikeuttavat nukkumista, ja alkaa selvästi muutaman viikon univelat kasaantua ja vaikeuttaa keskittymistä ja ajatuksen juoksua. Keli tuntui hankalalta, mutta makuun kolmannen sarjan aikana pääsin vihdoin tuulesta kiinni ja loppu kisa menikin hyvin. Erityisen tyytyväinen olen pystyn 100-sarjaan. Finaali meni suurimmaksi osaksi hyvin. Muutamia huonompia laukauksia, jotka vähän harmittaa, Hyrkäs summaili viikonvaihdettaan.

Toiseksi sijoittui Marianne Palo tuloksella 454,6. Hän oli sekä tyytyväinen että vähän harmissaan asentokilpailustaan.

– Tulokseni jäivät oikeasta osaamisestani. Pitoni oli hyvä, mutta koko kilpailun ja finaalin ajan oli takaraivossa epävarmuus. Aseeni alkoi temppuilla toukokuussa juuri ennen EM-kilpailuja ja siihen ei ole löytynyt vieläkään ratkaisua, joka on mysteeri. Harmittaa, kun en saa osaamistani ulos, sillä tiedän, että olen kunnossa. Epävarmuus syö itseluottamusta. Ammuin kuitenkin finaalissa ennätykseni ja samalla sivusin vanhaa finaali-SE:tä, joten ei se huonosti mennyt, mutta paljon parannettavaa jäi.

Miesten asentokilpailun voitti Aleksi Leppä, joka vei peruskilpailun tuloksella 1171 ja finaalin SE-tuloksella 459,8.

– Peruskisa oli aika perustekemistä ei kummoista muttei huonoakaan. Yksi huono sarja joka asennosta muuten hyvää. Finaali oli tänään tasainen ja hyvä, muutama huono laukaus pystystä muuten tosi hyvää! Olen tyytyväinen, Leppä sanoi.

Miesten makuukilpailun voitti Lepän seurakaveri Juha Rutonen tuloksella 619,2.

–  Oli ihan hyvää ampumista, muutamaa huolimattomuus virhettä lukuun ottamatta. Toisessa startissa huomasi, että paras terä tekemisestä menikin ekassa startissa. Mutta kaiken kaikkiaan mahtavaa päästä kisaamaan, Rutonen sanoi.

Lähde: Ampumaurheiluliitto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.