Kymen Sanomat: Aleksi Leppä ampui 14:nneksi ilmakiväärin EM-kisassa – Vain piste erotti finaalipaikasta

Kymen Sanomat: Aleksi Leppä ampui 14:nneksi ilmakiväärin EM-kisassa – Vain piste erotti finaalipaikasta

ETUSIVU » URHEILU 18:08 | Päivitetty 18:30

Aleksi Leppä ampui 14:nneksi ilmakiväärin EM-kisassa – Vain piste erotti finaalipaikasta

Aleksi Leppä Hamarin EM-kisoissa. MARKO LEPPÄ

Jukka Lehtoranta

Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä on sijoittunut 14:nneksi ilmakiväärin EM-kilpailussa Norjan Hamarissa. Leppä ampui 60 laukauksen peruskilpailussa tuloksen 626,7 pistettä ja jäi vain 1,0 pisteen päähän paikasta kahdeksan parhaan ampujan semifinaaleissa.

Leppä keikkui finaalirajan paremmalla puolella lähes koko ensimmäisen kisapuolikkaan ajan ja oli parhaimmillaan kisan kakkosena. Neljäs kymmenen laukauksen sarja (103,2) jäi kuitenkin sen verran heikoksi, että Leppä putosi kärkijoukosta eikä enää kyennyt nousemaan sinne takaisin.

– Alussa tuntui tosi rennolta ja hyvältä, mutta kisasta kuitenkin tuli vähän vuoristorata. Oli tosi hyviä hetkiä ja oli hetkiä, kun oli vaikeaa. Ammunta ei ollu helpoimmasta päästä, joten pitää olla tyytyväinen lopputulokseen, Leppä sanoi.

– Positiivista oli että oli vain yksi 9,9 ja loput kymppejä. Oli siinä paljon hyvääkin ja lopulta pääsin aika lähelle finaalia.

Peruskilpailun ykkönen oli Israelin Sergey Richter tuloksella 629,6. Finaalivaiheessa Richter jäi kuitenkin neljänneksi, ja mestariksi nousi peruskilpailun seitsemänneltä sijalta Slovakian Patrik Jany. Norjan Henrik Larsen sai hopeaa ja Kroatian Miran Maricic pronssia.

Toinen mukana ollut suomalainen Sebastian Långström sijoittui 54 ampujan joukossa 36:nneksi tuloksella 622,7.

27-vuotiaan Lepän sijoitus on hänen parhaansa aikuisten arvokisojen henkilökohtaisissa kilpailuissa. Leppä ampuu Hamarin olympiahallissa vielä mixed team -parikilpailun lauantaina ja joukkuekilpailun sunnuntaina.

Juttua täydennetty Lepän kommenteilla kello 18.27

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on leppa6.png

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.