ESS: Asikkalan Ampumaseuran Lauri Syrjä jysäytti EM-kultaa

ESS: Asikkalan Ampumaseuran Lauri Syrjä jysäytti EM-kultaa

Asikkalan Ampumaseuran Lauri Syrjä jysäytti EM-kultaa

Lauri Syrjä ja Alexandra Rosenlew voittivat EM-kultaa 50m kiväärin kolmiasennon parikilpailussa Puolan Wroclawissa. JONI STENSTRÖM

Syrjä ja Alexandra Rosenlew voittivat Euroopan mestaruuden 50m kiväärin kolmiasennon parikilpailussa Puolan Wroclawissa.

ESS

Tänään 18:47

Suomi saavutti ensimmäiset mitalinsa ampumaurheilun EM-kisoissa Puolan Wroclawissa lauantaina, kun Asikkalan Ampumaseuran Lauri Syrjä ja Nokiaa edustava Alexandra Rosenlew voittivat kultaa 50m kiväärin kolmiasennon parikilpailussa. Suomen kakkosparina kilpailuun lähteneet Syrjä ja Rosenlew päihittivät kultaottelussa Tshekin ykkösparin Adela Zrustovan ja Vojtech Zaborecin selvin numeroin 16–12.

Karsintakilpailusta Syrjä ja Rosenlew etenivät jatkoon seitsemäntenä. Suomen ykkösjoukkue, Viivi Kemppi ja Aleksi Kasi, jäi yhdeksänneksi ja putosi jatkosta. Toisen karsintakisan Rosenlew ja Syrjä voittivat ja pääsivät kultaotteluun. Pronssia sai Italian ykkösjoukkue.

– Aamulla kisa lähti ihan perushommalla käyntiin. Polvella tuli paljon hyviä ysejä taas, mutta harmittavasti ulkona kympistä. Makuu oli jälleen hyvä. Pysty kulki osittain hyvin, osittain oli vaikeampaa. Kakkososio oli hyvää tekemistä. Polvella homma lähti hyvin rullaamaan, makuulla taas hyvää ja pystystä viimeinen silaus, Syrjä kertasi tiedotteessa.

Syrjälle EM-kilpailut ovat uran ensimmäiset aikuisten tasolla.

– Finaalissa ammuttiin molemmat tosi hyvin, itse vedin tasaisesti koko finaalin, kun pääsi rennosti suorittamaan. Upea kisa kerta kaikkiaan. Olen erittäin onnellinen molempien puolesta.

Syrjän valmentaja Marko Leppä veisteli, että kohta juodaan taas mitalikahveja Syrjän kotiseudulla Maakesken kylätalo Rientolassa.

– Oli kyllä ehdottoman kova suoritus kummaltakin nuorelta. Ensin hikisesti jatkoon ja sitten, kun pitää osua, niin osuu. Siitä kultaotteluun ja voitto kotiin. Harmi, ettei päässyt livenä kuuntelemaan Maamme-laulua, totesi Leppä, joka lentää sunnuntaina EM-kisoihin tuomariksi.

2 thoughts on “ESS: Asikkalan Ampumaseuran Lauri Syrjä jysäytti EM-kultaa

  1. Onnittelut valmentajalle ja itse ampuja Laurille. Hienoja suorituksia ja meriittiä saat tiimisi kanssa aikaan.

  2. Onnittelut Lauri ja Alexandra.Upeaa Finaali ammuntaa.Kiitos myös valmentajille,työnne nuorten lahjakkuuksien eteen kantaa nyt ja jatkossa tulosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *