Satakunnan Kansa: Ilma-aseiden EM-kisat peruttiin, Juho Kurjen haaveet Tokion olympialaisista kaatuivat

Satakunnan Kansa: Ilma-aseiden EM-kisat peruttiin, Juho Kurjen haaveet Tokion olympialaisista kaatuivat

Urheilu

Ilma-aseiden EM-kisat peruttiin, Juho Kurjen haaveet Tokion olympialaisista kaatuivat

JaaKommentoi

Juho Kurki jäi vuonna 2012 vain pisteen päähän olympiapaikasta. Nyt koronaperuutukset kaatoivat kankaanpääläisen olympiahaaveet.

Juho Kurki jäi vuonna 2012 vain pisteen päähän olympiapaikasta. Nyt koronaperuutukset kaatoivat kankaanpääläisen olympiahaaveet.­KUVA: KARI MANKONEN

STT, Satakunnan Kansa13:31

Lohja

Tokion kuusi olympiamaapaikkaa jäävät jakamatta helmi–maaliskuussa Lohjalla, sillä Kisakallion urheiluopistoon kaavaillut ilma-aseiden EM-kilpailut peruuntuvat. Syy on tuttu: koronaviruspandemia.

– Terveys- ja turvallisuusriskit olivat koronan takia yksinkertaisesti liian suuret, vaikka yritimme rakentaa Kisakallioon ”kuplaa”, kilpailujen johtaja Marko Leppä arvioi tiedotteessa.

Kuplan saaminen tarpeeksi tiiviiksi osoittautui haastavaksi. Lepän mukaan pelkona oli myös, että mahdollinen viruksen leviäminen olisi rasittanut paikallista terveydenhuoltoa.

Kisojen peruminen hautaa samalla Kankaanpään Ampujien Juho Kurjen haaveet uran ensimmäisistä olympialaisista. Kisoissa oli määrä jakaa olympiapaikkoja naisten ja miesten ilmakiväärissä ja -pistoolissa. Nyt ne menevät rankingin mukaan, eikä Suomi ole saamassa lisää Tokio-paikkoja.

Kurki, 30, on ilmakiväärin Euroopan rankingissa sijalla 16.

Ilma-aseiden EM-kisojen lisäksi maanantain päätöksellä Lohjalta peruuntuvat myös para-ammunnan EM-kilpailut ja helmikuiset ilma-aseiden SM-kilpailut.

STT, Satakunnan Kansa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *