Kymen Sanomat: Aleksi Leppä päätti EM-kisat pronssimitaliin – Suomen saalis kolme pronssia ja yksi lisäpaikka Tokion olympialaisiin

Kymen Sanomat: Aleksi Leppä päätti EM-kisat pronssimitaliin – Suomen saalis kolme pronssia ja yksi lisäpaikka Tokion olympialaisiin

Etusivu | Kymen Sanomat

URHEILU 5.6.2021 21:15

Aleksi Leppä päätti EM-kisat pronssimitaliin – Suomen saalis kolme pronssia ja yksi lisäpaikka Tokion olympialaisiin

Aleksi Leppä ja Henna Viljanen (takana) ampuivat EM-pronssia. JUKKA LEHTORANTA

Jukka Lehtoranta

Haminalaisampuja Aleksi Leppä päätti tiiviin EM-kisaurakkansa lauantaina Kroatian Osijekissa tyytyväisin mielin. Leppä ampui pronssia 300 metrin kiväärin asentojen parikilpailussa yhdessä kirkkonummelaisen Henna Viljasen kanssa.

Suomalaispari kukisti pronssiottelussa Ruotsin 32–28. Sveitsin joukkueet veivät kaksi kirkkainta mitalia.

Lepällä oli Osijekista aiemmilta päiviltä jo kaksi nelossijaa, joten uran ensimmäinen EM-mitali maistui hyvältä, ja tuuletukset olivat sen mukaisia.

– Tänään oli aika hyvä päivä. Olen tyytyväinen omaan tekemiseen, se oli rauhallista ja hyvää, Leppä sanoi.

– Pronssiottelussa oli todella hyvää polvea. Lapuan paukku kävi tosi hyvin, ja suurin osa laukauksista oli napakymppejä, jolla saa vähintään yhden pisteen.

Parikilpailun jälkeen Leppä ampui vielä kisojen päätöslajissa vakiokiväärin 3×20 laukauksen kisassa seitsemänneksi tuloksella 580. Mestaruus meni Itävaltaan Gernot Rumplerille tuloksella 587. Juho Kurki (582) oli kuudentena paras suomalainen.

Suomi saavutti EM-kisoissa kolme pronssimitalia ja yhden olympiamaapaikan Tokioon. Sen ampui Eetu Kallioinen miesten skeetissä.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on leppa6.png

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *