Reimari: Ilma-asekurssi uusille harrastajille

Reimari: Ilma-asekurssi uusille harrastajille

Reimari - Home | Facebook

REIMARI • Keskiviikko 20. lokakuuta 2021

JORMA HAAPAMÄKI

Nuorille suunnattu Haminan Ampumaseuran ilma-asekoulu käynnistyy 1. marraskuuta Kokkokallion väestönsuojassa sijaitsevalla ilma-aseradalla. Ilmoittautumispäivä oli sunnuntaina mutta kouluun voi ilmoittautua edelleen ja harjoituskertoja on yhteensä kahdeksan.

Haminan Ampumaseuran ilma-asekursseihin kävi tustumassa parikymmentä kiinnostunutta.

.– Kahdeksan harjoituskerran koulutus sisältää kaikki ilma-aseammunnan perusasiat turvallisuudesta aseenkäsittelyyn ja liipaisimen toimintaan, kertoi HAS:n puheenjohtaja Ville Puhakka.– Koulutus keskittyy pelkästään ilma-aseisiin ja ammunnan perusseikkoihin. Ilmakiväärin jälkeen voi harkita lajinvaihtoakin ilmapistooliin ja myöhemmin vielä ruutiaseisiinkin. Ensimmäisinä harjoituskertoina ammutaan istuviltaan. Istuviltaan?

– Istuma-asennossa nuoren ampujan on helpompi sisäistää liipaisutekniikka. Kun ase on aluksi tuen päällä, ampujan ei tarvitse keskittyä lainkaan aseen kannatteluun, valotti Marko Leppä, yksi HAS:n kouluttajista. – Istuma-asento on nor-maalia myös huippuampujille, jotka pyrkivät sillä tavalla eroon laukaisuongelmistaan.

Haminan Ampumaseuran ilma-aseradalla on huippuluokan puitteet. Vastaavat ovat tarjolla myös kansainvälisen tason kilpailuissa. Ilma-asekoulusta kiinnostuneille esiintyivät myös maajoukkueampujat Aleksi Leppä ja Henna Viljanen sekä HAS:n nuorempaa kaartia edustava Matias Kuitunen.– Ammunnan voi turvallisesti aloittaa hyvinkin nuorena, itse oli 10-vuotias aloittaessani, paljasti Viljanen, joka kuuluu Suomen naisten maajoukkueeseen. HAS:n Aleksi Leppä voitti 2018 kaksi maailmanmestaruutta, muttei onnistunut valtaamaan olympiapaikkaa Tokioon.

– Aleksin MM-titteleitten jälkeen lajin kiinnostus nousi hetkeksi, mutta ammunta vaatii pitkäjännitteisyyttä ja pitkää pinnaa, sanoi Marko Leppä. Ilma-asekoulussa seura tarjoaa kaiken aseista, luodeista ja opetuksesta vakuutuksiin saakka. Kurssimaksu on 150 euroa. HAS:n ilma-aseratahan löytyy Saviniemestä Reutsinkadun päässäolevasta luolasta. Lisää tietoa ilma-asekurssista saa s-postilla osoitteesta haminanampuma-seura@gmail.com.

Ilma-asekurssiin tutustuneet pääsivät seuraamaan myös maajoukkueampujien harjoituksia. Kuvassa Aleksi Leppä (oik.). Henna Viljanen sekä Matias Kuitunen (taustalla).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *