Reimari: Aleksi Lepästä Vuoden Sotilasurheilija

Reimari: Aleksi Lepästä Vuoden Sotilasurheilija

Puolustusvoimat on Säätytalolla järjestetyssä palkitsemistilaisuudessa palkinnut menestyneitä henkilöitä ja yhteisöjä 11.1.2023. Pääpalkinnon, Vuoden sotilasurheilija -tittelin nappasi Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä. Leppä ampui viimevuonna kaksi MM-hopeaaja ISSF:n maailmancupinpronssin. Lisäksi Aleksi on ollut ISSF:n ranking-listalla maailman ykkösampuja kesäkuussa 2022. Aleksi Leppä voitti kaksi Pohjoismaiden ja yhden suomenmestaruuden sekä ampui viisi suomennätystä kuluneen vuoden aikana. Leppä työskentelee liikunta-aliupseerina puolustusvoimien Urheilukoulussa kersantin palvelusarvolla.

– Hieno saavutus! Olentodella kiitollinen. Pääsee kovaan joukkoon mukaan, sanoi Aleksi.

Puolustusvoimien koulutuspäällikkö eversti Kari Pietiläinen (vas.) ja puolustusvoimien henkilöstöpäällikkö kenraalimajuri Rami Saari (oik.) jakamassa Vuoden Sotilasurheilijapalkintoa. Keskellä Vuoden 2022 Sotilasurheilija, kersantti Aleksi Leppä. (Kuva: Arvi Savolainen)

Vuoden Sotilasurheilija on valittu vuodesta 1975 alkaen, jolloin ampumahiihtäjävääpeli Heikki Ikola valittiin ensimmäisen kerran, hänen voitettuaan kaksi maailmanmestaruutta Anterselvassa. Vuoden sotilasvalmentajaksi valittiin Urheilukoulun kesälajien valmennuksenkoodinaattori yliluutnantti Ari Pakarinen.

Vuoden varusmiesurheilijaksi valittiin suunnistaja Touko Seppä. Vuoden varusmiesurheilija on valittu vuodesta 1977, jolloin kymmenottelija Johannes Lahti valittiin edustettuaan Suomea Monterealin olympialaisissa 1976.

Vuoden sotilasurheilijoina palkitutampumaurheilijat

1978  rajavartiomestari Seppo Mäkinen

1979  rajajääkäri Olavi Heikkinen

1982  luutnantti Seppo Mäkinen

1983  rajavartija Mauri Röppänen

1986  kiväärijoukkue: asentaja Ralf Westerlund,rajavääpeli Kalle Leskinen, ylimerivartijaMauri Röppänen ja merivartija Pekka Röppänen

1987  luutnantti Seppo Mäkinen

1988  sotilasmestari Arvo Papponen

1990  rajavartija Tapio Säynevirta

1992  asentaja Ralf Westerlund

1994  luutnantti Jukka Salonen

2001  nuorempi merivartija Helena Juppala

2002  nuorempi merivartija Helena Juppala

2006  yliluutnantti Henri Häkkinen

2008  yliluutnantti Henri Häkkinen

2012  ylimerivartija Kai Jahnsson

2014  kersantti Sami Heikkilä

2021  kersantti Eetu Kallioinen

2022  kersantti Aleksi Leppä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *