Kymen Sanomat: Haminan Aleksi Lepälle uran paras maailmancup-suoritus, mutta olympiapaikka jäi yhden sijan päähän – Viallinen maalitaulu ei sekoittanut pasmoja

Kymen Sanomat: Haminan Aleksi Lepälle uran paras maailmancup-suoritus, mutta olympiapaikka jäi yhden sijan päähän – Viallinen maalitaulu ei sekoittanut pasmoja

Kymen Sanomat

URHEILU 15:00

Haminan Aleksi Lepälle uran paras maailmancup-suoritus, mutta olympiapaikka jäi yhden sijan päähän – Viallinen maalitaulu ei sekoittanut pasmoja

Aleksi Leppä (vasemmalla) ja Juho Kurki ampuivat Intian maailmancupin finaalissa varhain keskiviikkoaamuna Suomen aikaa. MARKO LEPPÄ

Antti Kaarto

Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä jäi yhden sijan päähän olympiapaikasta kivääriammunnan maailmancupissa Intiassa.

Leppä sijoittui pienoiskiväärin 3×40 laukauksen finaalissa neljänneksi, mikä on haminalaisen uran paras maailmancup-sijoitus. Olympiapaikkaan se ei riittänyt, sillä sen saadakseen Lepän olisi pitänyt lyödä kaikki muut finaaliin selvinneet ilman olympiapaikkaa olevan ampujat. Heistä Tanskan Steffen Olsen oli kolmas ja sai epävirallisten tietojen mukaan paikan Tokioon maailmancup-pisteidensä turvin.

Finaali oli suomalaisittain historiallinen, sillä ensimmäistä kertaa mc-finaalissa oli kaksi suomalaista kivääriampujaa. Juho Kurki oli seitsemäs.

Leppä oli polviammunnan jälkeen kolmantena. Makuuammunnassa hänen piti vaihtaa ampumapaikkaansa viimeisen koelaukauksensa jälkeen, koska maalitaululaitteessa ilmeni vika.

Leppä ampui makuulta heikoksi ja putosi kuudenneksi. Ampujan valmentaja ja isä Marko Leppä seurasi ammuntaa suorana lähetyksenä.

– TV-kuvan perusteella näytti siltä, ettei Aleksi hermostunut tauluepisodista lainkaan. Useasti urheilijalla menee pasmat sekaisin tuollaisesta. Olen erittäin tyytyväinen Aleksin suoritukseen ja uskon, että tämä antaa lisävoimia EM-kisoihin, Leppä sanoi tiedotteessa.

Pystyammunta oli vaikea kaikille finalisteille, mutta Leppä suoriutui hyvin ja nousi lopulta neljänneksi.

– Olen todella tyytyväinen kokonaisuuteen, sain ammuttua tasaisesti. Tänään ei ollut mahkuja taistella mitaleista. Kärki ampui todella kovaa ja jäin makuussa jälkeen, Aleksi Leppä sanoi uransa ensimmäisen mc-finaalin jälkeen.

Kivääri- ja haulikkolajien EM-kilpailut käydään Kroatiassa touko–kesäkuun vaihteessa. Siellä jaetaan olympiapaikkoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *