Kymen Sanomat: Aleksi Leppä valittiin vuoden urheilijaksi eteläkymenlaaksolaisten kahmiessa Kymenlaakson Urheilugaalan ”pääpalkinnot” – Katso kaikki palkitut tästä!

Kymen Sanomat: Aleksi Leppä valittiin vuoden urheilijaksi eteläkymenlaaksolaisten kahmiessa Kymenlaakson Urheilugaalan ”pääpalkinnot” – Katso kaikki palkitut tästä!

Aleksi Leppä valittiin vuoden urheilijaksi eteläkymenlaaksolaisten kahmiessa Kymenlaakson Urheilugaalan ”pääpalkinnot” – Katso kaikki palkitut tästä!

Kymenlaakson Urheilugaalaa juhlittiin Kotkan Seurahuoneella perjantaina. LASSI KALIN

Kotkalainen Mia Holmberg palkittiin Elämänura-palkinnolla.

Lassi Kalin

Tänään 21:00

Lassi Kalin

Kymenlaakson Urheilugaalassa palkittiin maakunnan parhaita liikunnan ja urheilun saralla vuoden 2022 osalta. Vuoden urheilijana perjantaina Kotkan Seurahuoneella järjestetyssä tilaisuudessa palkittiin haminalainen ampumaurheilija Aleksi Leppä. Leppä palkittiin Kymenlaakson vuoden urheilijana toista kertaa.

Leppä ampui viime vuonna 300 metrin kivääriammunnassa MM-hopealle henkilökohtaisessa 3 x 20 laukauksen kisassa ja parikilpailussa yhdessä Henna Viljasen kanssa. Lisäksi Leppä ampui neljä uutta Suomen ennätystä eri lajeissa.

Palkinnon vastaanotti Lepän isä ja valmentaja Marko Leppä. Aleksi Leppä on kisamatkalla Egyptissä, jossa ammutaan vuoden toinen maailmancupin kisa.

– Tämä on todella kova juttu. Ampumaurheilu on kuitenkin suomalaisella mittapuulla marginaalilaji. Meidän urheilijat eivät ole niin tunnettuja kuin vastaavasti menestyneet monien muiden lajien urheilijat. Ampumaurheilua kuitenkin arvostetaan ja tämä valinta puhuu myös sen puolesta, Marko Leppä sanoi.

Leppä valittiin ensimmäisen vuoden urheilijaksi vuoden 2018 MM-kisojen kahden maailmanmestaruuden myötä. Taaksepäin Aleksi Leppä ei ole urallaan mennyt, vaikka neljä vuotta sitten ammutut kullat olivatkin viime MM-kisoissa hopeisia.

– Kärjessä on älyttömän tasaista. Voidaan helposti kaivaa sellaiset 10–20 nimeä, jotka voivat aina olla kisassa eri järjestyksessä. Kaikilla on hyvä sauma pärjätä ja menestyä. Siinä mielessä mitaleille nouseminen kahtena kertana peräkkäin tekee tästä toisesta kerrasta arvokkaamman kuin ensimmäisestä, Leppä sanoo.

Palkintosadetta

Vuoden nuorena urheilijana palkittiin Vehkalahden Veikkoja edustava Joona Hirvilahti. Hirvilahti voitti suunnistuksessa 16-vuotiaiden sarjassa SM-kultaa sprintissä, keskimatkalla, erikoispitkällä matkalla ja viestissä. Pitkällä matkalla Hirvilahti ylsi hopealle ja SM-yössä pronssille.

Hiihtosuunnistuksen puolella Hirvilahti oli osa EM-kultaa viestissä suunnistanutta Suomen joukkuetta. Keskimatkalla Hirvilahti oli EM-kisoissa neljäs.

– Suunnistus ja hiihtosuunnistus eivät ole isoimpia lajeja, niin hyvältähän tällainen tunnustus tuntuu. Se on hienoa, että tällaisissa lajeissa pärjäämistä arvostetaan, Hirvilahti sanoi.

Vuoden valmentajana palkittiin KTP:n ensimmäisellä kaudellaan takaisin Veikkausliigaan nostanut Jussi Leppälahti. Ennen KTP:hen saapumistaan Leppälahti toimi joensuulaisen JIPPO:n päävalmentajana.

– Onhan se kiva palkintoja aina saada, mutta korostaisin kollektiivin merkitystä. Ilman hyviä pelaajia valmentajat eivät olisi mitään. Korostaisin myös meidän tiimin merkitystä. Sillä on valtava merkitys miten koko meidän valmennustiimi toimi. Meillä on vastuut jaettu ihan pelin vaiheiden mukaan. Minun tehtävä on johtaa kokonaisuutta, mutta kyllä ne muut palaset ovat vähintään yhtä tärkeitä, Leppälahti sanoi.

Kymenlaakson vuoden joukkueena palkittiin viime keväänä neljännen peräkkäisen naisten Korisliigan Suomen mestaruuden voittanut Peli-Karhut. Palkinnon otti vastaan joukkueenjohdosta Joona EtulaKimmo Koukkula ja Pekka Johansson.

– Nämä ovat mukavia tilaisuuksia lähteä edustamaan, mutta olisihan se hienoa saada pelaajiakin mukaan, jotka tämän palkinnon ovat meille tuoneet. Gaala on kuitenkin vuoden viiveellä ja jonkin verran on joukkuekin muuttunut. Joukkueella on huomenna (lauantaina) peli ja tänään on siihen valmistavat harjoitukset. Joukkue on yhdessä tekemisellä tämän menestyksen tuonut ja olisihan se hienoa, että mukana olisi enemmänkin porukkaa, Etula sanoo.

Kotkalainen Mia Holmberg palkittiin gaalassa Elämänura-palkinnolla.

Holmberg on ollut Kotkan Naisvoimistelijoiden jäsen vuodesta 1951 asti, jolla on takana työfysioterapeutin uraa takana yli 40 vuotta. Hän on toiminut laajasti urheilun ja aktiivisen terveysliikunnan puolestapuhujana.

– Olen tietysti nähnyt työterveyshuollossa mitä merkitsee hyvä kunto ja hyvä toimintakyky. Siihen me voimme jokainen vaikuttaa itse, Holmberg sanoi.

Holmberg on toinen Kymenlaakson terveysliikuntastrategian 2014-2020 kirjoittajista ja toiminut Kymenlaakson terveyttä edistävän liikunnan asiantuntijaryhmän puheenjohtajana.

Holmberg toi taukovoimistelut yrityksiin jo vuonna 1974 Kotkan Myllyn kanssa.

– Kyllä tällaisesta palkinnosta täytyy olla todella kiitollinen. Terveysliikunnalla on iso rooli, vaikka se ei samalla tavalla meillä näy kuin huippu-urheilun tulokset. Terveysliikunta on sellaista liikuntaa, jossa on mahdollisimman vähän riskejä ja mahdollisimman paljon hyötyjä, Holmberg sanoi.

Palkitut 2023

Vuoden urheilija:

Aleksi Leppä, Haminan Ampumaseura

Vuoden valmentaja:

Jussi Leppälahti, FC KTP

Vuoden nuori urheilija:

Joona Hirvilahti, Vehkalahden Veikot

Vuoden joukkue:

Peli-Karhut, koripallo

Vuoden urheiluteko:

Aleksi Leppä, kaksi hopeamitalia Egyptin MM-kisoissa

Vuoden seuratoimihenkilö:

Ira Pasi, Kouvot ja KPL

Vuoden nuorisourheilun vetäjä:

Juusi Ilander, KPL

Vuoden nuorisourheiluseura:

FC KTP juniorit ry.

Vuoden vammaisurheilija:

Tuuli Harju ja Timo Pyykkönen, Kouvolan Terpsikerho (pyörätuolitanssi)

Vuoden kuntoliikkuja:

Arto Sahamies

Vuoden liikuntateko:

Kouvolan Squash-seura ja sen Tähtisquash-halli

KymLin vuoden liikuttava kumppani:

Jukka Lehtoranta, Kymen Sanomat

Seura-aktiivi:

Satu Päivärinta, Valkealan Kajo

Terveysliikuttaja:

Sanna Koste, KymSote

Elämänura palkinto:

Mia Holmberg

Lasten liikuttaja:

Keskustan päiväkoti Kouvola

Harrastaminen koulupäivässä -palkinto:

Kaakon Kaksikon harrastamisen Suomen malli

Jokeri -palkinto (palkinto liikuntakulttuuria merkittävästi edistävästä asiasta):

Känkkärän kannattajat

Liikuttavin työpaikka:

Solvay Chemicals Finland Oy

Lasten ja nuorten Tähtiseura palkinto:

KoskiGolf ry.

Kuntien liikuttajat:

Hamina:

Juha Harju

Kotka:

Kotkas liikuttaa yhes -hanke ja monikulttuurinen toimintakeskus Mylly

Kouvola:

Kouvolan Hiihtoseura (KHS) mäkijaosto

Miehikkälä:

Sasu Kiviharju

Pyhtää:

Vastilan Kyläyhdistys

Virolahti:

Joona Värri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *